Κεφάλαιο ακμη: κάτι δυσάρεστο το οποίο πολλοί το έχουν περάσει στην εφηβεία, άλλοι μπορεί να το βρουν στην ενήλικη ζωή κι άλλοι, οι πιο τυχεροί μπορεί να μην το ζήσουν καν. Επειδή ακριβώς η ακμη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι ωφέλιμο να γνωριζουμε ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση της. Ας τις δούμε!

1. Απέφυγε να ακουμπάς το πρόσωπο με τα χέρια σου

Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι το να ακουμπάμε συχνά το πρόσωπο μας με τα χέρια μας, δεν είναι καθόλου θετικό αφού στα χέρια μας “φυλακίζονται” τα περισσότερα μικρόβια, επομένως κάθε φορά που βάζεις τα χέρια στο πρόσωπο σου μεταφέρεις τα μικρόβια, τα οποία με τη σειρά τους μολύνουν το πρόσωπο σου. Μην ξεχνάς να πλένεις καθημερινά τα χέρια σου και απέφυγε να σπας σπυράκια.

2. Πες όχι στο κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι εχθρός για καθετί στον οργανισμό μας, έτσι και για το δέρμα μας. Μπορεί να προκαλέσει έντονη ακμή και γενικότερα να μειώσει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ προκαλεί ρυτίδες γύρω από το στόμα. Αν είσαι ήδη καπνίστρια, προσπάθησε αν όχι να το κόψεις, τουλάχιστον να το ελαττώσεις, αν πάλι δεν καπνίζεις κάνεις την καλύτερη δουλειά!

3. Έχε πάντα μια καθαρή πετσέτα για το πρόσωπο

Για κανένα λόγο μην χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για πρόσωπο και χέρια! Πρέπει πάντα να έχεις μια ξεχωριστή καθαρή πετσέτα για να σκουπίζεις το πρόσωπο σου. Να θυμάσαι να τις ανανεώνεις σε καθημερινή βάση, καθώς μέσα στην πετσέτα περνάνε λόγω της υγρασίας μύκητες και μικρόβια, οπότε αν χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα την ίδια, θα εισχωρήσουν στο δέρμα σου που με τον καιρό θα το  αποδυναμώσουν και ενδεχομένως να εμφανιστεί ακμή.

4. Μεγάλη κατανάλωση νερού

Σε όλα τα θετικά για τον οργανισμό μας, το νερό θα είναι πάντα εκεί! Μην αφήνεις ποτέ το σώμα σου αφυδατωμένο και να ξέρεις ότι 2 λίτρα νερό τη μέρα είναι η απαραίτητη κατανάλωση. Με την σωστή ενυδάτωση πετυχαίνεις μια υγιή όψη, υφή και ελαστικότητα του δέρματος.

5. Καθημερινή αλλαγή στα σεντόνια

Τα σεντόνια χρειάζονται αλλαγή αν 2-3 εβδομάδες αφού μέσα σε αυτά περνά σκόνη κι αν δεν αλλάζονται τακτικά θα επιβαρύνουν το δέρμα μας. Ακόμα κι αν δεν αλλάζεις σε αυτό το διάστημα τα σεντόνια, φρόντισε να ανανεώνεις τις μαξιλαροθήκες αφού εκεί ακουμπάς το πρόσωπο σου, αν και το καλύτερο είναι να αλλάζεις και τα σεντόνια.

6. Καθάριζε συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Στο συγκεκριμένο προϊόν μακιγιάζ περνάνε μικρόβια επομένως θέλουν καλή και καθημερινή καθαριότητα. Επίσης, θα είναι πολύ καλύτερα να τα έχεις μεμονωμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, σε ένα νεσεσέρ για να φυλάσσονται από τις εξωτερικές μολύνσεις.

7. Όταν κοιμάσαι, έχε τα μαλλιά σου μαζεμένα σε κότσο

Κυρίως για τις κοπέλες που έχουν μακριά πλούσια μαλλιά, αλλά όχι, μόνο, είναι φιλικό προς το δέρμα να έχουμε τα μαλλιά μας μαζεμένα σε κότσο όταν κοιμόμαστε, καθώς στον ύπνο δεν έχουμε τον έλεγχο των κινήσεων μας και τα μαλλιά μας μπορεί να ακουμπούν το πρόσωπο μας. Έτσι δεν θα μεταδίδονται μικρόβια και ρύποι στην επιδερμίδα μας.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency