Φτιάξε το πιο γευστικό παγωτό σπίτι σου!!!

Φτιάξε το πιο γευστικό παγωτό σπίτι σου!!!

Είμαι η μόνη που συνεχίζω να μετράω τα μπάνια που κάνω και τα παγωτά που τρώω το καλοκαίρι κι ας μην είμαι 10 χρονών;

Εάν ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία ή απλά προτιμάς να δημιουργείς τις δικές σου σπιτικές γεύσεις και συνταγές τότε σου έχω την ιδανική λύση για το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό!!!

View this post on Instagram

#icecream #inspo #recipe

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Παγωτό με γεύση σοκολάτα & βούτυρο φιστικιού.
(Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός-και θα με θυμηθείς!)

Υλικά:

  • 2 ραβδάκια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο)
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κούπα γιαουρτιού (να έχει μια γλυκιά γεύση το γιαούρτι)
  • 1/2 κούπας ζάχαρη λευκή
  • 1/4 κούπας καστανής ζάχαρης
  • 2 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.τ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κούπας φυστικοβούτυρο
  • 1/4 κούπας τριμμένα μικρά αλμυρά πρετσελ

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε την σοκολάτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη ( λευκή και καστανή), το συμπυκνωμένο γάλα, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα για 1-2 λεπτά μέχρι όλα να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα με μια κουτάλα πρόσθεσε το μισό γαλακτώδες μείγμα (κουταλιά-κουταλιά) στη λιωμένη σοκολάτα (που λιώσαμε προηγουμένως), και ανακάτεψέ τα πάλι έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν.

Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία, ανακατεύοντας το μισό γαλακτώδες μείγμα με τη σοκολάτα μέχρι η υφή τους να είναι ομοιόμορφα διανεμημένη  και μετά πρόσθεσε το όλο το υπόλοιπο μισό μείγμα. Όταν όλο το μείγμα κρυώσει και βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και το τριμμένο πρέτσελ και χτύπησέ τα όλα μαζί στο μπλέντερ. Τέλος τοποθέτησέ το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει έπειτα θα είσαι έτοιμος/η να το απολαύσεις!!!

Kαλή επιτυχία!!!

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, δημοσιογράφος,
Αρxισυνταξία & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.