Το θέμα της φιλίας πραγματικά ήθελα να το θίξω σε κάποιο άρθρο μου ! Δεν είχα στο μυαλό μου κάποια συγκεκριμένη συμβουλή η παρατήρηση να κάνω . Μέχρι χθες, που έκανα μια βόλτα (γιατί μόνο αυτό μας επιτρέπει η καταραμένη η κορώνα) με έναν από τους αγαπημένους μου ανθρώπους . Μια από τις παιδικές μου κολλητές ! Ξάφνου αναλογίστηκα πόσα έχουμε περάσει . Μετακομίσεις , αλλαγή σε πόλη σπουδών , περίεργα ωράρια , τα πάντα . Δεν την βλέπω κάθε μέρα , ούτε μιλάμε 24/7 . Παρόλα αυτά η φιλία μας είναι ζωντανή και πολύ δυνατή! Αν λοιπόν έχεις και εσύ φιλαράκια που τα λατρεύεις αλλά οι δρόμοι σας είναι λίγο (ή και πολύ ) μακριά , σου έχω (με βάση την εμπειρία μου! ) τους τρόπους για να κρατήσεις όχι μόνο επικοινωνία αλλά και ουσιαστική επαφή!

Θα ξεκινήσω με κάτι σχετικά αυτονόητο που όμως νιώθω την ανάγκη να το υπενθυμίσω.Μίλα τους! Τόσο απλό! Η και τόσο δύσκολο κάποιες φορές , με τόσες υποχρεώσεις και διαφορετική καθημερινότητα που έχετε. Παρόλα αυτά τα social media , το skype ,το τηλέφωνο (προσέξτε μόνο λίγο το λογαριασμό όταν αναλύετε τα αισθηματικά σας για κανενα ..τρίωρο !) είναι οι σύμμαχοι σας . Το να κρατάς επαφη με το φιλαράκι σου και να μοιράζεσαι νέα , στιγμές και εξελίξεις στην ζωή σου είναι διασκεδαστικό και σίγουρα εποικοδομητικό για την εξέλιξη της σχέσης σας .Με αυτό δεν εννοώ να παραμελείς τους ανθρώπους που βλέπεις real life, ούτε να είσαι ολή την ημέρα πάνω από το ακουστικό σου αλλά να προσπαθείς, όσο μπορείς, να μην αφήνεις τον φίλο σου στην “απ’έξω” υπενθυμίζοντας του πόσο σημαντική είναι για σένα η γνώμη του και η παρέα του !

Φυσικά , σημαντικό είναι η επικοινωνία σας να μην βασίζεται μόνο στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα των όσων συζητάτε . Και για να εξηγηθώ! Σκοπός δεν είναι να μοιράζεσαι με το φιλαράκι σου μόνο φωτογραφίες, memes ,και τα τυπικά νέα σου. Δεν λέω έχουν και αυτά την πλάκα τους αλλά η επιτυχία μιας τέτοιας φιλίας εξαρτάται κυρίως από την διάθεση να μοιραστείτε προβλήματα και συναισθήματα ,όπως ακριβώς θα κάνατε αν ήσασταν μαζί κάθε μέρα!

Επιπλέον, το quality over quantity , είναι μια συμβουλή που καλό είναι να ακολουθήσεις και όταν επιτέλους βρεθείτε από κοντά ! Εφόσον οι στιγμές σας είναι λίγες , θα ήταν όμορφο να κανονίζετε κάτι σημαντικό και όμορφο που θα θυμάστε στην συνέχεια , και θα κρατήσει την φιλία σας ακόμα πιο ζωντανη. Πάτε ένα ταξίδι, κανονίστε να φιλοξενήσετε ο ένας τον άλλον , κανονίστε να κάνετε κάποιο extreme sport η να συμμετάσχετε κάπου μαζί.

Τελος , να θυμάστε πως η απόσταση και οι δυσκολίες πάντα μας κάνουν να εκτιμούμε περισσότερο οποιαδήποτε κατάσταση, πόσο μάλλον μια φιλία. Αυτή η ανυπομονησία για να συναντήσεις τον φίλο σου , η χαρά στα πρόσωπα σας όταν θα βρεθειτε και τα πράγματα που θα κάνετε μαζι , σας φέρνουν πολύ πιο κοντά, από όσο θα ήσασταν αν βρισκόσασταν πάντα ο ενας στο πλευρό του άλλου . Οπότε , χαλάρωσε , δώσε χρόνο στην φιλιά σου , και χτίσε την σε δυνατότερα θεμέλια ,όπως εκτίμηση ,αγάπη και αφοσίωση για το φιλαράκι σου!

Συντάκτρια: Σοφία Γκατζού.

Σοφία Γκατζού

Hello everyone! Είμαι η Σοφία, και μέσα από τα άρθρα μου προσπαθώ και εγώ να κάνω την καθημερινότητα σου λίγο πιο pretty! Συμβουλές, lifestyle , ψυχολογία, και γενικά ό,τι άλλο θέλω να μοιραστώ μαζί σου είναι μόνο εδώ!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency