Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η χρήση της μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Το μέτρο αυτό, για την μάσκα αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο τις επιβαρυμένες περιοχές, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο απόλυτος στόχος, από την αρχή της πανδημίας, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι ο χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 βρίσκεται από χθες σε εφαρμογή και θα αναδιαμορφώνεται κάθε 14 ημέρες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε τέσσερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έκανε λόγο για τις αλλαγές στο πλαίσιο των μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού, καθώς και στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Οι επτά τροποποιήσεις στον χάρτη:

1. Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε χώρους εργασίας και εξωτερικούς με συγχρωτισμού σε όλη τη χώρα

2. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από 01:00 έως 05:00 στο επίπεδό 1, από 12:30 έως 05:00 στο επίπεδο 2, από 00:00 έως 05:00 στο επίπεδο 3.

3. Ανώτατο όριο για συναθροίσεις: στο επίπεδο 1 τα 100 άτομα, στο επίπεδο 2 τα 50 άτομα, στο επίπεδο 3 τα 9 άτομα.

4. Αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών σε συνέδρια, χώρους λατρείας, μουσεία.

5. Όρια πληρότητας σε θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.

6. Όρια πληρότητας σε εστίαση 80% στο επίπεδο 1, 65% στο επίπεδο 2, 50% στο επίπεδο 3.

7. Χρήση μάσκας σε γυμναστήρια για προσωπικό και αθλούμενους. Χρήση μάσκας υποχρεωτική για χώρους υποδοχής, αναμονής και αποδυτήρια, καθώς και στα ομαδικά μαθήματα , στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.