Τα Τριζόνια είναι ένα μικρό νησί στον Κορινθιακό Κόλπο με μικρό πληθυσμό. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Γλυφάδα (ή Γλύφα όπως λένε οι ντόπιοι κάτοικοι) του Νομού Φωκίδας και χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι η πυκνή του βλάστηση.

Πολλοί το επισκέπτονται τους θερινούς μήνες για να απολαύσουν την βόλτα με το καραβάκι από τα Χάνια προς το νησί με πολύ μικρό κόστος (περίπου ένα ευρώ). Τα Χάνια είναι ένας μικρός οικισμός και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Τριζόνια, όπως  η Γλυφάδα και η Σπηλιά. Αυτά τα μέρη απέχουν μόλις 500 μέτρα από τα Τριζόνια.

Τα Τριζόνια είναι το ιδανικό μέρος για μια εξόρμηση το σαββατοκύριακο για όσους μένουν κοντά στην περιοχή. Στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία οποιουδήποτε οχήματος για να διατηρηθεί το φυσικό κάλλος της περιοχής. Για αυτό όποιος επιθυμεί να το επισκεφθεί το ανακαλύπτει περπατώντας.

Μπορείς να το επισκεφθείς για να κάνεις την πεζοπορία σου, είτε για να κάνεις το μπάνιο σου στις παραλίες του νησιού, είτε για να γευθείς τα ωραία ψαρικά και θαλασσινά, είτε για να μείνεις για λίγες ημέρες στην περιοχή.

Πηγή εικόνας: wondergreece.gr

 

Παραλίες

Μπορείς να επισκεφθείς την παραλία Πούντα με την κόκκινη αμμουδιά και τα καθαρά νερά. Βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού και η διαδρομή μέχρι την παραλία είναι μαγική.

Επίσης, μια ιδανική παραλία είναι τα Άσπρα Χαλίκια, μια παραλία με καταγάλανα νερά στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η παραλία Άσπρα Χαλίκια είναι πιο κοντά στο  λιμάνι του νησιού απ’ ότι η παραλία Πούντα.

Πηγή εικόνας: travelstyle

Διαδρομές

Το νησί διαθέτει τρεις όμορφες διαδρομές για πεζοπορία τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις μαζί με την παρέα σου.

Η πρώτη ξεκινά από την πλατεία του νησιού και φθάνει ως το λιμάνι με τα σκάφη. Η διαδρομή συνοδεύεται από τα όμορφα δένδρα και την εκπληκτική θέα της θάλασσας του Κορινθιακού.

Η δεύτερη διαδρομή βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και ξεκινά από την εκκλησία Άγιος Γεώργιος και φθάνει έως το ακρωτήρι Κόχειλας. Η διαδρομή είναι απολαυστική.

Τέλος, η τρίτη διαδρομή ή μονοπάτι ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο από τον οικισμό έως τη θέση Πύργος ή Παλαιόκαστρο. Εκεί θα βρεις ερείπια μεσαιωνικού πύργου.

Σίτιση και Διαμονή

Τα Τριζόνια διαθέτουν τρία ξενοδοχεία τριών και δύο αστέρων, καθώς και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια σε προσιτές τιμές. Επιπλέον στο νησί μπορείς να βρεις πέντε καλές ταβέρνες για να γευματίσεις με την παρέα σου φρέσκο ψάρι ή θαλασσινά δίπλα στην θάλασσα. Οι ταβέρνες έχουν φρέσκα ψαρικά και ντόπια υλικά, αλλά και καλή εξυπηρέτηση.

Το νησί είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο.

Μπορείς να δεις τα δρομολόγια των καραβιών από Χάνια προς Τριζόνια αλλά κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Συντάκτης: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: