Υλικά:
☆2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
☆100γρ κόρν φλέικς σπασμένα στο μούλτι (οχι απαραίτητα γνωστής μάρκας, και χύμα και άλλη συσκευασία αν βρείτε, κάνει!)
☆2 αβγά χτυπημένα
☆100 γρ αλεύρι
☆2κγ μπαχαρικό για κοτόπουλο
☆Λίγο αλατάκι
☆Λαδάκι για τηγάνισμα (η ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 φύλλο λαδόκολας για το ταψί φούρνου αν επιλέξετε να τα φτιάξετε φουρνιστά)
.
.
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το καρικεύουμε με το μπαχαρικό. Αλευρώνουμε, τα βουτάμε στο αβγό και μετά στα κορν φλέικς!
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά απο κάθε μεριά σε λίγο ελαιόλαδο. Ισα να καλύψει το τηγανι..αντε και λίγο παραπάνω! Τα τοποθετούμε σε 3-4 φύλλα χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περίσιο λαδάκι!
Για φούρνο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° στον αέρα. Τοποθετούμε τα παναρισμένα φιλετίνια μας σε ενα φύλλο λαδόκολλας σε ενα ταψί και απο πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ισα ίσα 2 γυροβολιές! Ψήνουμε για 20-25 λεπτά η μέχρι να χρυσαφίσουν!
Καλή επιτυχία! 🙏❤
Καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το site που διατηρεί η Μαριαλένα όσο και τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:
- site: http://greekmamachef.gr/
- Instagram Account: https://www.instagram.com/greekmamachef/