Καλοκαίρι, καυτός ήλιος, θάλασσα γυμναστική, ε όχι; Που να βρεις την όρεξη για γυμναστική με τέτοιο καιρό, σίγουρα προτιμάς να κάθεσαι σε μια ξαπλώστρα με ένα coctail απολαμβάνοντας τον ήλιο! Στην παραλία που τόσο αγαπάς, τι θα έλεγες να κάνεις εκεί την προπόνηση σου; Κι αν σου πω επίσης ότι το τρέξιμο στην άμμο θα δυναμώσει τα πόδια σου και θα σφίξει ακόμα περισσότερο το σώμα σου; Δες τα προτερήματα που έχει το τρέξιμο στην άμμο, κι ίσως πειστείς να το δοκιμάσεις!

1. Κάψιμο περισσότερων θερμίδων

Όταν κάνουμε μια άσκηση που έχει ένα έξτρα βαθμό δυσκολίας, κάνουμε μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Θες να στο κάνω ακόμα καλύτερο; Ακόμα και μετά την προπόνηση, συνεχίζεις να καις θερμίδες για ώρα, λόγω της αύξησης του μεταβολισμού, δεδομένου ότι οι μύες χρειάζεται να γεμίσουν “μπαταρίες”.

2. Καλύτερη ισορροπία

Όταν κινούμαστε στην άμμο επειδή είναι μαλακή, τα πόδια μας βουλιάζουν επομένως θέλει περισσότερη προσπάθεια για να ισσοροπήσουμε. Έτσι καταβάλωντας αυτή την προσπάθεια, βελτιώνουμε την ισσοροπία του σώματος μας κάνοντας το πιο δυνατό και ανθεκτικό σε τραυματισμούς και πτώσεις.

3. Ενδυνάμωση σώματος

Οι σταθεροποιητικοί μυς αποδίδουν καλύτερα όταν τρέχουμε στην άμμο ενώ οι γάμπες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσουν σταθερά τα πέλματα μας, συνεπώς όλα αυτά συμβάλλουν στο να δυναμώσει το σώμα μας.

   Μήπως άρχισες να το ξανά σκέφτεσαι;

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency