Η διακόσμηση του εσωτερικού μας χώρου είναι πολύπλοκη υπόθεση, ειδικά εάν ο χώρος μας είναι μικρός και στενός.

Μία τάση που έρχεται από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την Γαλλία του 17ου αιώνα υπόσχεται να δώσει τη λύση σε όσους ψάχνουν μια κομψή και δημιουργική διακόσμηση ενός χώρου.

Το τραπέζι κονσόλα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον γαλλικό μεσαίωνα στα σπίτια των αριστοκρατών, οι οποίοι τα στόλιζαν με πολύτιμα αντικείμενα. Μερικούς αιώνες αργότερα -με την τάση που έχουν δημιουργήσει- και λατρεύουν οι design lovers, οι κονσόλες επέστρεψαν σε μια πιο chic και updated εκδοχή.

Αυτά τα διακριτικά έπιπλα μπορούν εύκολα να δώσουν μια διαφορετική πνοή στην είσοδο του σπιτιού σας. Είτε σε σχήμα μισοφέγγαρου είτε παραλληλόγραμου, τραβούν την προσοχή και μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο σας και να τον κάνουν πιο στιλάτο.

https://www.instagram.com/p/B_A-JhjJRju/?utm_source=ig_web_copy_link

Είναι ιδανικές για στενούς τοίχους καθώς κολλούν επάνω τους, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο χολ αλλά και στον διάδρομο. Εάν η επιφάνεια είναι  πιο πλατιά μπορεί να λειτουργήσει και ως modern chic γραφείο αλλά και ως φινετσάτο μπαρ για τα ποτά σας!

Για να δώσετε χαρακτήρα και στιλ, η interior designer Rebekah Dempsey προτείνει μέσα από το σάιτ της, «A Blissful Nest» να τοποθετήσετε πάνω ένα statement κομμάτι, όπως ένα oversized βάζο ή φωτιστικό ή ένα έργο τέχνης. Προτείνει επίσης να μην ξεχάσετε να «γεμίσετε» και το κενό κάτω από το έπιπλο -με την ίδια να προτείνει μοντέρνα σκαμπό, αλλά και μεγάλα βάζα.

 

Μη φοβηθείτε να προσθέσετε ένα bold αντικείμενο καθώς είναι τόσο απλό και διακριτικό έπιπλο που σηκώνει κάποια υπερβολή. Προσέξτε όμως να μην πέσετε στην παγίδα του κιτς!

 

Τέλος, η διακοσμήτρια συμβουλεύει να δώσουμε ένα πιο natural look στην κονσόλα, προσθέτοντας λουλούδια ή ξερά κλαδιά στα βάζα, τα οποία θα δώσουν και ύψος και θα τελειοποιήσουν την αισθητική του χώρου σου!

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: