Το Θεσσαλονικιώτικο στέκι διασήμων που μετατράπηκε σε συσσίτιο εν μέσω καραντίνας!

Το Θεσσαλονικιώτικο στέκι διασήμων που μετατράπηκε σε συσσίτιο εν μέσω καραντίνας!

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

Από τις 2 Νοεμβρίου, από την αρχή του 2ου lockdown, ο Στέφανος Σαράτσης, ιδιοκτήτης εστιατορίου και γνωστός για πολλούς -θετικούς λόγους- στη Θεσσαλονίκη έγινε ο Άγιος Βασίλης των άπορων και άστεγων συμπολιτών μας προσφέροντάς τους ένα πιάτο φαί! Μετέτρεψε το εστιατόριο του Στα Καλά καθούμενα” -ένα καλλιτεχνικό στέκι  ηθοποιών και τραγουδιστών και όχι μόνο, που βρίσκεται στην Πολίχνη- σε καθημερινό συσσίτιο παίρνοντας, όπως δηλώνει ο ίδιος, ένα κομμάτι όγκου που έχουν τα συσσίτια και οι εκκλησίες αυτό την δύσκολη επί κορονοιό εποχή βοηθώντας και αυτός όπως μπορεί με την επιχείρησή του.

«Με ένα πιάτο φαί δεν έγινε κανείς φτωχότερος», είναι το moto του και παρέα με την οικογένειά του αλλά όχι μόνο καθώς όπως λέει «Μας στηρίζουν όλοι ηθικά και στην πράξη, γνωστοί – άγνωστοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, συνάδελφοι από την εστίαση, καλλιτέχνες, γείτονες, εργαζόμενοι, αθλητές, φίλοι από άλλους νομούς ακόμα και από το εξωτερικό». Γεμίζει η ψυχή του αλλά και οι κοιλιές των ανθρώπων που -τον- έχουν ανάγκη! Μέχρι στιγμής αριθμούνται πάνω από 90 άτομα την ημέρα που περιμένουν στη σειρά έξω από το εστιατόριο “Στα καλά καθούμενα” και η ενέργειά του αυτή θα συνεχιστεί ωσότου ανοίξει πάλι η εστίαση σε καθημερινή βάση από τις 11:30 μέχρι τις 12.

Ο Στέφανος Σαράτσης έκανε τα λόγια που λένε και υπόσχονται κάποιοι πράξη. Χωρίς να θέλει να αναδειχτεί αλλά με μόνο στόχο να βοηθήσει. Και σε αυτές τις δύσκολες για όλους εποχές η λέξη αλληλεγγύη είναι η πιο σημαντική και πολλοί τον ακολούθησαν δείχνοντάς μας πως ναι, ακόμη υπάρχει ελπίδα όταν ο ένας δίνει στον άλλον το χέρι του, μοιράζεται το φαγητό του και, ότι για αυτόν δεν είναι τόσο σημαντικό να το χαρίσει σε αυτόν που είναι θησαυρός. Κάτι που θα χαρακτηρίζει και θα ξεχωρίζει πάντα τον Έλληνα από τους άλλους.

 

 

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος