Το δώρο του Άγιου Βασίλη

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, ο Άγιος Βασίλης σε λίγες ημέρες θα επισκεφτεί τα σπίτια όλωn. Οι απόψεις πολλές και τα έθιμα ανά τω κόσμο άπειρα, σχετικά με την ημέρα που μας επισκέπτεται. Σε κάποιες χώρες πηγαίνει τα Χριστούγεννα, σε κάποιες άλλες την Πρωτοχρονιά, αλλά η προσμονή και η μαγεία παραμένουν ίδιες για μικρούς και μεγάλους! Με βάση λοιπόν, ένα έθιμο που μας κληροδότησαν οι Βυζαντινοί ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται τη χώρα μας την ημέρα της γιορτής του, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου. Φέρνει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το ζητούμενο όμως είναι τί είδους δώρα θα ήταν καλό να φέρει σε κάθε παιδί;

Οι περισσότεροι γονείς βρίσκουν ευκαιρία να αγοράσουν στα παιδιά τους ένα ακριβό δώρο με την πρόφαση πως το φέρνει ο Άγιος Βασίλης. Είναι υπέροχο άλλωστε να βλέπεις την ευτυχία ζωγραφισμένη στα μάτια των παιδιών όταν ανοίγουν γρήγορα γρήγορα τη συσκευασία και αντικρίζουν το πολυπόθητο δώρο!

Τι συμβαίνει όμως, όταν τα παιδιάθα συζητήσουν με τους φίλους και συμμαθητές τους και θα διαπιστώσουν πως κάποια από αυτά δεν πήραν το δώρο που ονειρευόταν;

Πώς θα νιώσουν τα παιδιά που δεν έλαβαν ένα πανάκριβο δώρο, αλλά κάτι απαραίτητο, όπως ρούχα, παπούτσια, μολύβια και βιβλία; Ενώ από κάποιοι φίλοι τους απέκτησαν το πανάκριβο παιχνίδι;

Δε θα νιώσουν μειονεκτικά;

Δε θα σκεφτούν πως ο Άγιος Βασίλης κάνει διακρίσεις;

Ή σε μια άλλη περίπτωση πως ίσως δεν τους έφερε το παιχνίδι που ήθελαν, επειδή δεν ήταν «καλά» παιδία όπως είθισται πολλοί να λένε…

Σκεφτείτε πως θα νιώσουν αυτές οι παιδικές ψυχούλες. Πόσο πόνο και θλίψη…

Γι’ αυτό πριν δώσετε στο παιδί σας το δώρο του Άγιου Βασίλη σκεφτείτε το καλύτερα… Μπορείτε να του πάρετε κάτι χρήσιμο και συμβολικό, το οποίο θα πείτε πως του το έφερε η Άγιος Βασίλης κι εσείς χαρίστε του, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αυτό που λαχτάρα.

Ιδέες για φθηνό και πρακτικό δώρο από τον Άγιο Βασίλη:

  • Ένα βιβλίο
  • Ένα παζλ
  • Ένα επιτραπέζιο
  • Μπλοκ ζωγραφικής με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  • Πλαστελίνες ή πηλό
  • Μια ζακέτα

Υπάρχουν πολύ όμορφα δώρα που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με την ηλικία και την προσωπικότητα του παιδιού. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε αυτό που ταιριάζει στο παιδί μας!

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας την πραγματική αξία των δώρων. Η αγάπη που κρύβει μέσα του κάθε δώρο είναι πιο σημαντική!

Καλές γιορτές σε όλους! Να έχετε ένα Όμορφο 2021! Ας φωλιάσει η Αγάπη στις ψυχές όλων και στα παιδικά προσωπάκια να υπάρχουν χαμόγελα!!!

Συντάκτης: Καλλιόπη Ουζούν -Ανδρέου, Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός – Συγγραφέας

Συγγραφέας του βιβλίου ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ

e-mail: kalliope.ouzounandreou@gmail.com,

instagram: @Kallipe_ouz

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: