Το απόλυτο γλυκό της καραντίνας…banana bread

Το απόλυτο γλυκό της καραντίνας…banana bread

Σας το υποσχέθηκα και το έκανα πράξη! Τη προηγούμενη εβδομάδα επιχείρησα να φτιάξω banana bread και μπορώ να πω με σιγουριά ότι πέτυχε και ήταν γευστικότατο. Ένα γλυκό-κέικ που λατρεύω και έχει και λιγοστές θερμίδες, μιας που αποτελείται από αγνά και υγιεινά υλικά με μηδαμινά ποσοστά ζάχαρης! Μόνο φυσική ζάχαρη θα βρεις μέσα σε αυτή τη συνταγή… άσε που αποκαλείται και γλυκό της καραντίνας, -επίκαιρο!- μιας που όλοι μας στη προηγούμενη καραντίνας, μας είχε πιάσει ο μαγειρικός ίστρος. (Έλα παραδέξου το, ότι και εσύ μαγείρεψες πολύ τότε!). Έτσι και τώρα… αλλά τώρα σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάτι πολύ απλό, γρήγορο, εύκολο και πάνω απ’όλα πολύ πολύ υγιεινό και απολαυστικό για όλη την οικογένεια… banana bread φυσικά!

Αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει και φυσικά εγώ την αποκαλώ μια συνταγή paspartu! Γιατί; Γιατί μπορείς αν δεν έχεις μπανάνες, στη θέση τους να βάλεις μήλα ή όποιο άλλο φρούτο επιθυμείς ή φρούτα εποχής… και σίγουρα αυτή την εποχή τα μήλα έχουν τη κυρίαρχη θέση τους μέσα στο διατροφολόγιο μας! Οπότε, μην αγχωθείς και τρέξεις να πάρεις μπανάνες για αυτή τη συνταγή… απλά αντικατέστησέ τες με όποιο άλλο φρούτο θέλεις εσύ! Θα είναι εξίσου γευστικό και μοναδικό!

Σε αυτή τη καραντίνα πειραματίσου με διάφορες συνταγές και προσάρμοσέ τες, έτσι ώστε να είναι και γευστικές αλλά και υγιεινές και μετά τη καραντίνα είμαι σίγουρη πως δε θα πάρουμε τόσα κιλά, όπως στη πρώτη! Αν δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις σε αυτή τη καραντίνα τότε πρέπει να διαβάσεις το προηγούμενο άρθρο μου, που σου δίνω μερικές ιδέες το τι μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι σου, για αυτό ρίξε μια ματιά εδώ και μετά φτιάξε το banana bread σου κι απόλαυσέ το με ένα φλυτζάνι καφέ στο σαλόνι σου, δίπλα στο τζάκι!

Όμως επειδή μακρηγόρησα πάμε σιγά σιγά να σου δώσω τη συνταγή για να ξεκινήσεις και εσύ να το φτιάχνεις! 

Για το banana bread, θα χρειαστείς: 

2 με 3 ώριμες μεγάλες μπανάνες

2 με 3 κούπες βρόμη (αλλά αυτό θα το δεις από τη σύσταση του μείγματος)

ελαιόλαδο

1 βανίλια

1 κ.γ. baking powder

1 αυγό

κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα ή άγλυκο κακάο

1 κ.γ. κανέλα

Προαιρετικά: 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο (απλά για να δώσεις μια έξτρα γεύση στο κέικ σου)

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ λιώνεις τις ώριμες μπανάνες ή μπορείς να τις βάλεις στο μπλέντερ για να τις αλέσεις. Έπειτα, ρίχνεις ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια της λιωμένης μπανάνας και ανακατεύεις καλά μέχρι το ελαιόλαδο να πάει παντού. Στη συνέχεια, ρίχνεις τη βρόμη, τη βανίλια, το baking powder και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος, σπάζεις ένα αβγό και το τοποθετείς και αυτό μέσα στο μείγμα και ανακατεύεις εξίσου καλά μέχρι το αυγό να διαλυθεί και να πάει παντού. Τέλος, ρίχνεις τη κουβερτούρα και τη κανέλα και ανακατεύεις μέχρι τα υλικά μας, να πάνε παντού. Τοποθετείς το μείγμα, σε μια  φόρμα για κέικ, κατά προτίμηση μακρόστενη με διαστάσεις 30×10 εκατοστών, για να μπορέσει το μείγμα να φουσκώσει καλύτερα και να γίνει αφράτο και ζουμερό ταυτόχρονα!

 

Et voilà…το banana bread είναι έτοιμο για απόλαυση! Μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ και να μας κάνεις tag στα stories σου, για να δούμε και τη δική σου εκδοχή, από αυτή εδώ τη συνταγή!

 

Μέχρι τότε, να μένετε ασφαλείς και πάνω από όλα αισιόδοξοι!

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή