Το Αιγυπτιακό σιροπιαστό μπασμπούσα από τον top chef Νίκο Κουλούσια!

Το Αιγυπτιακό σιροπιαστό μπασμπούσα από τον top chef Νίκο Κουλούσια!

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό,
  • 2,5 κουταλάκια μπέικιν,
  • 2 βανίλιες,
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο,
  • 2 αυγά 2 κούπες ζάχαρη,
  • 1,5 κούπα γιαούρτι,
  • 30 αμύγδαλα άσπρα

 

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη,
  • 1,5 κούπα νερό,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,
  • 1/2 φακελάκι Κρόκο Κοζάνης

 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και τις βανίλιες. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα το αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι και τον κρόκο Κοζάνης Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω μοιράζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς για μισή ώρα. Το βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.

Καλή σας όρεξη!!!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον εξαίρετο σεφ αλλά και τις συνταγές του ακολουθώντας τις σελίδες του:

Συντάκτης: Νίκος Κουλούσιας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Xριστιάννα Πίτη