Ακούγοντας τη λέξη ταξίδι μια μίξη συναισθημάτων μας διακατέχει. Μια λέξη τόσο απλή και συνηθισμένη που ωστόσο είναι ικανή να ταρακουνήσει τις σκέψεις και το μυαλό των ανθρώπων που αγαπούν να ταξιδεύουν!

Αυτό το διάστημα λόγω των συνθηκών που βιώνουμε δεν μπορούμε φυσικά να προβούμε σε μια τέτοια κίνηση, ταξιδεύοντας,  ωστόσο  όμως , σίγουρα είναι στα σχέδιά μας μόλις όλα επανέλθουν σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς! Μέχρι τότε ας ταξιδεύουμε με το νου μας και ας κάνουμε μία to do λίστα με τα ταξίδια που θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε στο μέλλον αναλογιζόμενοι τον πλούτο που αυτά μας προσφέρουν!

Ξεκινώντας, ταξίδι θεωρείται κάθε μικρή ή μεγάλη απόδραση από τον τόπο στον οποίο ζούμε για ποικίλους λόγους: επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς, άθλησης, αναψυχής, επίσκεψης σε πρόσωπα, ανακάλυψης, ή και γνώσης.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αγαπά τα ταξίδια, άλλοι όχι, ενώ άλλοι είναι παθιασμένοι. Το πάθος αυτό που καλλιεργείται σε κάποιον οφείλεται σε μια μίξη πραγμάτων που μαθαίνει και αποκτά κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Όπως υποστηρίζουν πολλοί, ένα ταξίδι είναι ένα βιβλίο.  Το βιβλίο  αυτό είναι βιωματικό και «διηγείται» εμπειρίες. Οι σελίδες του γεμάτες γνώσεις μιας νέας κουλτούρας, ενός νέου τόπου, νέων γνωριμιών και εικόνων μιας νέας ομορφιάς, πολλές φορές διαφορετικής από της ήδη γνωστής στα μάτια του ταξιδιώτη. Ένα ταξίδι διευρύνει το μυαλό και την οπτική γωνία του ανθρώπου, αφού του προσφέρει την εικόνα του νέου, πολλές φορές άγνωστου και ελκυστικού.

Οι μικρές αποδράσεις μπορούν να προσφέρουν ξεκούραση, χαλάρωση και εκτόνωση. Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε αποδράσεις συνεισφέρει στην ψυχική χαλάρωση από το στρες της καθημερινότητας και στην εναλλαγή εικόνων που σπάνε την ρουτίνα. Όταν μιλάμε για ένα μακρινό ταξίδι, σε μια διαφορετική χώρα και πολιτισμό τότε η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο έντονη και συχνά επιδρά θετικά ακόμα και στην αποδοχή και αγάπη του διαφορετικού, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Με λίγα λόγια, ένα ταξίδι μπορεί να φαντάζει τόσο υπέροχο όσο και δύσκολο, καθώς ίσως να κοστίζει ακριβά ή και να χρειάζεται χρόνο. Αξίζει να επισημάνουμε όμως, πως ένα ταξίδι μπορεί να κοστίζει περισσότερο από μια έξοδο ή ένα βιβλίο, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια επένδυση ζωής που προσφέρει γνώσεις τις οποίες κανείς δεν μπορεί να στις πάρει πίσω!

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως ένα ταξίδι είναι και η ίδια η ζωή!

Συντάκτης: Ματίνα Τσιαπάρα,

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: