Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και σχολείων ειδικής αγωγής, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα που θα ληφθούν στα σχολεία:

  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (προαιρετική για μαθητές βρεφονηπιακών σταθμών)
  • Η χρήση αντισηπτικών
  • Οι σχολαστικοί καθαρισμοί
  • Τα μέτρα για την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων
  • Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών
  • Χρήση περισσοτέρων εισόδων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν

O Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο Covid-19 μπορούν να αιτηθούν εξέταση μέσω της ειδική πλατφόρμας edu.testing.gov.gr.

Με εξαίρεση το άνοιγμα των σχολείων, το lockdown παίρνει παράταση μέχρι τις 06:00 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε εχθές κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του στη χώρα μας.

 

 

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency