Μαριαλένα τερζη

Η πολυτάλαντη Μαριαλένα Τερζή, η οποία πολύ συχνά μας εμπνέει με τις προτάσεις της και μας έχει χαρίσει απίστευτα νόστιμες συνταγές – τις οποίες εξυπακούεται ότι προσθέσαμε στον “τσελεμεντέ” μας- σήμερα είπε να μας γλυκάνει αλλά με έναν πιο μαμαδίστικο τρόπο!

Συγκεκριμένα μας δείχνει πως να ετοιμάσουμε το ιδανικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι!

Ας δούμε όμως ποια βήματα ακολουθούμε ακριβώς παρακάτω:

 

Υλικά:
1 κιλο σταφύλια
600γρ ζάχαρη
3-4 φυλλα αμπαρόριζας
2 κ σούπας φρεσκοστυμμένο λεμόνι
100γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
2 μεσαία βάζα αποστειρωμένα

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρόγες. Βάζουμε μια στρώση στην κατσαρόλα, λίγη ζάχαρη απο πάνω και επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχει μπει όλη η ζάχαρη μέσα.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό. Προσθέτουμε την αμπαρόριζα και κουνάμε απαλά την κατσαρόλα απο τις λαβές για να ανακατευτεί! Αποφεύγουμε το κουτάλι για να μην διαλυθουν τα σταφύλια!
Οσο βράζει, καβουρδίζουμε τα αμυγδαλάκια μας σε ενα ταψάκι στον φούρνο. 8-10 λεπτά στους 200 στον αέρα! Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (η θεία τα έκοβε σε λωριδούλες) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζι με το λεμόνι.
Ελέγχουμε το συρόπι μας αν εχει δέσει βάζοντας μια σταγόνα στο νύχι μας. Αν σταθεί, έχει δέσει το συροπάκι και το αφαιρούμε απο την φωτιά.
Μόλις γίνει χλιαρό το μείγμα, το μοιράζουμε σε 2 μεσαίου μεγέθους βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα να σφραγίσουν αεροστεγώς!
Καλή απόλαυση!❤

 

Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το site  που διατηρεί η Μαριαλένα όσο και τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη, δημοσιογράφος

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency