Τι θα κρατήσεις από το 2020;

Τι χρόνια ήταν αυτή! Και τι δεν είδαμε. Σεισμοί,πλημμύρες, την μετατροπή της δικής μας Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μέχρι που μπήκε στη ζωή μας εντελώς απροσδόκητα ένας νέος φονικός ιός ανατρέποντας ότι ξέραμε, τον τρόπο που ζούσαμε και γυρνώντας μας στο μηδέν. Ναι το 2020 ήταν η χρονιά ίσως με τα περισσότερα πλήγματα και τις μεγαλύτερες ανατροπές, απορρίπτωντας τις θετικές προσδοκίες που είχαμε όταν ξεκίνησε για την αρχή μιας νέας δημιουργικής δεκαετίας. Από κάθε χρονιά όμως όταν φτάνει στο τέλος της πάντα κρατάμε κάτι κάνοντας τον απολογισμό μας. Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν λίγο περίεργο να πούμε ότι κράτησαμε πολλά θετικά από το 2020. Σίγουρα όμως πήραμε κάποια μαθήματα.

Η υγεία ήταν και θα είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πλέον το έχουμε συνηδητοποιήσει όλοι ακόμα κι εκείνοι που το είχαν ως αυτονόητο. Έχοντας την υγεία μας μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που θέλουμε, έχοντας όμως όλα τα υπόλοιπα κι όχι αυτήν είμαστε ανήμποροι. Ιδιαίτερα εκείνοι που βγήκαν νικητές από την μάχη με τον κορονωϊό το έχουν πιστέψει 100% και είναι οι πιο κατάλληλοι για να το περάσουν στους υπόλοιπους.

Κατι άλλο που συνηδητοποιήσαμε το 2020 είναι πόσο σημαντική είναι η έκφραση αγάπης. Προηγούμενες χρονιές που δεν μας κρατούσε τίποτα πίσω, μπορεί από ντροπή, από εγωισμό να μην δίναμε μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά, κάτι που πλέον είναι ζητούμενο και αναγκαίο, να μην χαριζαμε ένα μεγάλο χαμόγελο στη μαμά, την συμφοιτήτρια ή και στον άνθρωπο που μας έφερε τον καφέ. Και τώρα πίσω από την μάσκα το θυμόμαστε και δυσανασχετούμε διερωτώμενοι γιατί ενώ δεν είχαμε στην ουσία κανένα πρόβλημα γκρινιάζαμε, αγχωνόμασταν για όλα αυτά που είχαμε να κάνουμε και τώρα σχεδόν παρακαλάμε να κάνουμε κάτι από όλα εκείνα που μας εκνευριζαν. Και πλέον τα τηλέφωνα και οι βιντεοκλήσεις έγιναν οι νέες αγκαλιές, και καταλάβαμε πόσο σπουδαίο είναι να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας κάθε μέρα και πως πραγματικά υπάρχουν τόσοι τρόποι να το εκδηλώσουμε. Τα μάτια έγιναν τόσο εκφραστικά αντικαθιστώντας τα χαμόγελα και η εκείνη η βόλτα μια στο τόσο κι από μακριά η καλύτερη ώρα της ημέρας.

Θυμηθήκαμε ασχολίες που μέχρι πέρσι στην ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να αποφεύγαμε όπως η γυμναστική, η ανάγνωση βιβλίων ή ακόμα και της σχολής (τόσος χρόνος ακόμα και γι’αυτό). Η μουσική που αγαπούσαμε έτσι κι αλλιώς μας ταξιδεύε νοερά εκεί που δεν μπορούσαμε να είμαστε σωματικά και οι ταινίες που λιώσαμε έγιναν το σινεμά μας. Η οικογένεια ξαναπήρε το σημαντικότερο ρόλο όπως έχει ανέκαθεν και έγινε η βασική παρέα μας.

Όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά. Ο καθένας ξέρει καλύτερα τι του άφησε αυτή η χρονιά και μπορεί να έχει αντίθετη γνώμη. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κάποιοι πολύ αισιόδοξοι μπορεί να πήραν όντως αυτά τα μαθήματα και να το βλέπουν όλο αυτό ως μια περιπέτεια που όταν τελειώσει όλα θα γίνουν όπως πριν. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν διαλυθεί ψυχολογικά και οικονομικά και δεν έχουν τίποτα καλό να θυμούνται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή είναι ακόμα κι έτσι γεμάτη ομορφιές και πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί. Ένας ιός κατάφερε να “γονατίσει” ολόκληρο τον πλανήτη, η ελπίδα και η πίστη για ζωή όμως είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει.

Καλή Χρονιά και νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που θα εννοούμε όλοι αυτή τη φράση πραγματικά!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency