Αλλαγή της ποιοτικής βάσης για τις τιμολογήσεις

 

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι τιμές παραγωγού σε όλα τα Μεσογειακά ελαιοπαραγωγικά κράτη ενώ σημάδια για γρήγορη ανάκαμψη τους, δεν φαίνονται να υπάρχουν.

Αρμόδιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν την όλη κατάσταση αλλά αρκούνται σε γενικόλογες δηλώσεις ότι είναι πλήρως ενήμεροι και ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις για την ερχόμενη παράγωγη.

Επισημαίνουν ότι η ΕΕ έλαβε τα προσήκοντα μέτρα για τις τιμές με την διενέργεια της  Ιδιωτικής αποθεματοποιήθηκαν, αλλά δεν φαίνεται να προβληματίζονται για το ότι το μέτρο αυτό δεν  έφερε. αποθεματοποίησης με την οποία 213.000 τόνοι της Ισπανίας

Βέβαια οι τιμές στην Ελλάδα αφορούν κυρίως λάδια έξτρα

Έτσι, οι τιμές για το έξτρα κυμαίνονται στην Ισπανία μεταξύ 1,75-2,75€/κ , στην Ιταλία μεταξύ 3,0-3,50€/κ και στην Ελλάδα μεταξύ 2,0-2,30 (Πιν.1).κανένα απολύτως αποτέλεσμα στις τιμές.υν την όλη κατάσταση αλλά αρκούνται σε γενικόλογες δηλώσεις ότι είναι πλήρως ενήμεροι και ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις για την ερχόμενη παράγωγη. Παρθένα οξύτητας μεγαλύτερης των 0.5ο, αφού λάδια με χαμηλότερες οξύτητες στην πράξη φαίνεται ότι έχουν διατεθεί. Έτσι, τα Δελτίο τιμών του ΣΕΔΗΚ, μετά και από απαίτηση και πολλών παραγωγών, αναγκαστικά προσαρμόστηκε και έθεσε (προσωρινά) σαν βάση των τιμών έξτρα την οξύτητας 0,5ο.

pinakastimesjul

Συντάκτης: Γράφει:  ο Νικ. Μιχελάκης*

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ.
Πηγή:https://agropublic.gr/
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: