Μεγάλο μάθημα να πληγώνεσαι, μεγάλη εμπειρία ζωής. Όσο επώδυνη και αν είναι, άλλη τόσο μεγάλη η θέληση και η δύναμη με την οποία σε οπλίζει. Σε βοηθάει να αντιληφθείς τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, σε ξυπνάει από την παιδική αφέλεια και σε εισάγει στην ενήλικη πραγματικότητα. Η οποία, δυστυχώς, είναι δύσκολη για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μεγάλο μάθημα να πληγώνεσαι. Αντιλαμβάνεσαι πως οι άνθρωποι δεν είναι πάντοτε αυτό που φαντάζεσαι, διαπιστώνεις πως όσο καλός και αν είσαι οι άλλοι άνθρωποι δε θα σου συμπεριφερθούν σίγουρα με τον ίδιο τρόπο. Και αποκτάς πολύτιμα μαθήματα για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Έτσι, μαθαίνεις πως οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι και δεν μπορείς να τους ελέγχεις όσο και αν προσπαθείς.

Μεγάλο μάθημα να πληγώνεσαι. Τότε αντιλαμβάνεσαι πως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με κανέναν; όλοι οι άνθρωποι είναι περαστικοί και εσύ αποκτάς μαζί τους εμπειρίες οι οποίες θα σε ωριμάσουν.

Μεγάλο μάθημα να πληγώνεσαι. Αποκτάς μεγαλύτερη αντοχή σε επόμενες δυσκολίες της ζωής, αποκτάς ωριμότητα και μαθαίνεις να μην εξαρτάσαι από ανθρώπους οι οποίοι είναι έξω από εσένα. Μαθαίνεις καλύτερα τον πυρήνα σου και τις ανάγκες σου, αποκτάς μεγαλύτερη ανθρωπιά και ευσυνειδησία. Διότι έχοντας πληγωθεί, μαθαίνεις ποιες συμπεριφορές θα πρέπει να αποφεύγεις και εσύ προς άλλους ανθρώπους.

Μεγάλο μάθημα να πληγώνεσαι. Αποκτάς εμπειρίες ζωής και μπορείς να διακρίνεις ευκολότερα τους σωστούς από τους λάθος ανθρώπους. Έτσι δεν ανοίγεσαι εύκολα σε ανθρώπους που δεν αξίζουν και δεν είναι οι αρμόδιοι για εσένα, αποκτάς τον έλεγχο του εαυτού σου.

Μεγάλο μάθημα να πληγώνεσαι. Επώδυνο συναισθηματικά, αλλά και απαραίτητο για την ολοκλήρωσή σου ως άνθρωπος. Θα έρθει σίγουρα η στιγμή που θα αισθανθείς ευγνωμοσύνη για τη δύσκολη στιγμή που περνάς σήμερα..

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: