Τα online μαθήματα που μπορείς να παρακολουθήσεις από το Harvard

Τα online μαθήματα που μπορείς να παρακολουθήσεις από το Harvard

Το 2020 έφυγε η καραντίνα και τα online μαθήματα έμειναν. Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσουμε για κάποιο καιρό ακόμη να κάνουμε τις υποχρεώσεις μας από το σπίτι.

Μπορεί το Netflix να έχει γίνει πιστός μας φίλος και φυσικά ό,τι άλλο υπάρχει στον κόσμο του Ίντερνετ. Σίγουρα έχετε τα δικά σας αγαπημένα online ”στέκια”, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί από την προηγούμενη άνοιξη καθώς έχουμε γίνει master της καραντίνας.

Επειδή γενικά είμαστε μπουχτισμένοι από την δουλειά και το Netflix, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν μαθήματα – σεμινάρια από το Harvard, δεν είναι από εκείνες τις ευκαιρίες που λες όχι.

Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο ανοίγει τις τάξεις του σε φοιτητές όλου του κόσμου και τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις εντελώς δωρεάν και να αποκτήσουν έτσι περαιτέρω γνώσεις σε θέματα που τους ενδιαφέρουν από τους καλύτερους.

Τα πεδία στα οποία προσφέρεται αυτή η δυνατότητα είναι πολλά και διάφορα, οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και ταιριάζει στις δικές σας σπουδές. Ακόμη σε περίπτωση που θέλετε πιστοποίηση παρακολούθησης (η οποία σίγουρα θα αποτελέσει ένα μεγάλο συν στο βιογραφικό) τότε υπάρχει χρέωση.

Εάν λοιπόν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο και σε κάτι λίγο πιο εποικοδομητικό από τις σειρές και τις ταινίες του Netflix (τις οποίες πιθανώς και να έχετε εξαντλήσει, μετά από τόσο ελεύθερο χρόνο), τότε τα online μαθήματα του Harvard είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Μπείτε εδώ www.edx.org/ 

Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου