family

Πώς γίνεται ένα μικρό πλασματάκι να τα αλλάξει όλα στη ζωή σουτόσο πολύ; Από τα απλά καθημερινά πράγματα όπως το πόσο πλυντήριο βάζεις (άρα άλλο τόσο σιδέρωμα έχεις, ενώ μέχρι χθες τα άπλωνες και τα σιδέρωνες απλά πριν τα φορέσεις) μέχρι και το πόσο άλλαξε ο σεβασμός σου προς τους γονείς σου καθώς έγινες νέα μαμά ή νέος μπαμπάς. Ενώ σίγουρα περίμενες κάποιες αλλαγές (εξάλλου ως έγκυος οοοολοι σε συμβούλευαν!) μερικά γεγονότα σε εξέπληξαν όπως:

  • Η κόπωση

Όλοι έχουν βιώσει στη ζωή τους ένα είδος κόπωσης. Στο παρελθόν ίσως έκανες έναν βραδινό μαραθώνιο διαβάσματος για τις πανελλήνιες, για την εξεταστική σου ή για οποιεσδήποτε εξετάσεις έδινες και ξύπνησες το πρωί γκρινιάζοντας ότι είναι ότι πιο κουραστικό βίωσες. Ακόμα και σερί βραδινές εξόδους που είχες ή εάν δούλευες βράδυ θεωρούσες ότι είναι μεγάλο ζόρι! Και κάπου εδώ γελάει ένας μικρός βελζεβούλης πάνω από το κεφάλι σου. Η κόπωση ενός γονέα -ειδικά νέου γονιού που τώρα μαθαίνει τι τον περιμένει- είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το πόσο καλά μπορείς να λειτουργήσεις με πολύ λίγο ύπνο! Εντάξει κάποιες στιγμές νιώθεις ότι “σβήνεις”, ότι ξεχνάς το όνομα του συντρόφου σου ή και νευριάζεις με όσους αναπνέουν τριγύρω σου αλλά αυτό ονομάζεται γονιός και συνεχίζεις απτόητη σαν τους σούπερ ήρωες στις ταινίες που δεν τούς σκοτώνει τίποτα! Αυτό είναι γονιός.

  • Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να θες να βγεις από το σπίτι

Στις Π.Μ. μέρες σου (Π.Μ=Προ Μωρού) απλά έπαιρνες τα κλειδιά σου το κινητό σου και έμπαινες στο αυτοκίνητο. Τώρα τα κάνεις και αυτά, απλά όχι τόσο γρήγορα! Τσάντες πρέπει να ετοιμάσεις, γάλα, σκόνες, μεζούρες, φαγητοδοχείο, ζεστό νερό, κρύο νερό, πάνες, μωρομάντιλα, δεύτερη αλλαξιά γιατί ποτέ δεν ξέρεις, παιχνίδια, αντισηπτικά, νεσεσέρ. αντικουνουπικό, αντηλιακό, κρέμα αλλαγής…και θα σταματήσω εδώ γιατί ήδη με άγχωσα! Μην πω για τις στιγμές που μόλις βγήκες από την πολυκατοικία και το μωρό τα “έβγαλε όλα” και πρέπει να γυρίσεις πάλι πίσω. Εδώ μπαίνει μια φατσούλα με πολύ κλάμα. Πάρτο χαμπάρι. Από την ώρα που έχεις μωρό δύσκολα θα είσαι κάπου στην ώρα σου. Αυτό είναι γονιός.

  • Ξέρεις τι κάνεις!

Πριν γεννηθεί το μωρό σου, αγχωνόσουν ότι δεν θα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Πόσο μάλλον δεν φανταζόσουν ότι θα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Οι ανασφάλειες σου ως αρχάριος γονιός για το εάν είσαι καλός είναι απόλυτα φυσιολογικές! Όπως και να’χει έχεις να φροντίσεις εξολοκλήρου ένα μωρό που δεν μπορεί να σου πει τι θέλει!  Πώς γίνεται να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Κι όμως έτσι απλά…ξέρεις! Μερικά είναι από ένστικτο και κάποια τα καταλαβαίνεις στη πορεία. Με το καιρό η αυτοπεποίθηση σου μεγαλώνει και το συνειδητοποιείς ότι το’χεις! Αυτό είναι γονιός.

baby

  • Η αγάπη!

Φυσικά και ήξερες ότι θα αγαπάς το μωρό σου! Αλλά δεν ήσουν προετοιμασμένη για το πόσο μπορείς να αγαπάς τα παιδιά σου και ότι η καρδιά σου θα συνεχίσει να “φουσκώνει” όσο περνάει ο καιρός! Ο δεσμός μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους είναι συχνά ένας από τους δυνατότερους δεσμούς που υπάρχει στον πλανήτη. Αυτό είναι γονιός.

  • Πώς βρίσκεις την χαρά σε μικρά πράγματα!

Π.Μ εποχές είχες διαφορετικές προτεραιότητες. Τώρα τίποτα δεν συγκρίνεται στις χαρές που βρίσκεις σε μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα που ζεις με αυτό το πλασματάκι που σου μοιάζει είτε εξωτερικά είτε στη συμπεριφορά. Όπως όταν βλέπεις τον σύντροφό σου να τραγουδάει στη “μπουκίτσα” σας ή το πρώτο χαμογελάκι του, ή και όταν βγάζει τις πρώτες του κραυγούλες και εσύ επιμένεις ότι είπε “μαμά”! Απόλαυσε αυτές τις στιγμές όσο περισσότερο μπορείς! Γιατί σύντομα κάτι άλλο πάλι θα σε εντυπωσιάσει τόσο γρήγορα που μεγαλώνει και αλλάζει. Αυτό είναι γονιός.

 

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία ως νέα μαμά. Αν θέλετε κάτι να μοιραστείτε μαζί μου ως γονιός ή να προσθέσετε κάτι για το επόμενο μου άρθρο, ακόμα και ιδέες για άρθρα στείλτε μου μήνυμα στο https://www.instagram.com/milena_abramovic_tsivelekidou/?utm_source=ig_embed&ig_mid=7108D6CC-08D4-4F82-888E-F2921C05E527

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, δημοσιογράφος

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency