Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς το πρωί είναι πιο ευδιάθετοι, ευγενικοί και χαμογελαστοί κατα τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί και από την ενέργεια που έχεις όταν ξυπνάς νωρίς. Επίσης είσαι κεφάτη αλλά και παραγωγική καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο εάν δεν ανήκεις στους ”πρωινούς” τύπους, υπάρχουν 5 tips που θα κάνουν το ξύπνημα σου ευκολότερο και πιο διασκεδαστικό. 

#1. Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές σου

Νιώθεις συχνά να ξυπνάς κουρασμένη; Εάν κοιμάσαι με τις συσκευές σου ανοιχτές (κινητό, τηλεόραση), μόλις βρήκες την αιτία που δεν μπορείς να χορτάσεις τον ύπνο σου. Το φως που εκπέμπουν οι συσκευές σε αφήνει ξύπνιο, ενώ σου δημιουργεί πονοκέφαλο το πρωί. Αντί να χαζεύεις στο Instagram, κλείσε τα πάντα και αποκοιμήσου διαβάζοντας ένα βιβλίο.

#2. Ξύπνα με το φως του ήλιου

Μόλις ξυπνήσεις άνοιξε το παντζούρι σου και άφησε το φυσικό φως να γεμίσει το δωμάτιο. Ειδικά εάν ζεις σε μια ηλιόλουστη χώρα, οι πρωινές αχτίδες θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις χαλαρά και αισιόδοξα.

#3. Απόφυγε το αλκοόλ πριν τον ύπνο

Όπως πιθανότατα έχεις ήδη παρατηρήσει, το να κοιμάσαι ενώ έχεις καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το να ξυπνάς κουρασμένη. Για αυτό προσπάθησε να πίνεις το ποτό σου το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και να πίνεις οπωσδήποτε ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείς.

#4. Αθλήσου τακτικά

Μια πρόσφατη έρευνα στο Mental Health and Physical Activity έδειξε ότι οι άνθρωποι που αθλούνται έστω δυόμισι ώρες τη βδομάδα κοιμούνταν καλύτερα από όσους δεν έκαναν καμία μορφή άσκησης. Το να αθλήσαι δε σε βοηθά μόνο στο να κοιμάσαι καλύτερα αλλά σου δίνει περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα.

#5. Φτιάξε αμέσως καφέ

Ακόμη και όσοι δεν είναι φαν του καφέ, δηλώνουν εθισμένοι με την μυρωδιά του! Εάν έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη μηχανή του καφέ από το βράδυ ώστε να ξυπνήσεις το πρωί με τη μυρωδιά του να πλανάται στον αέρα, φρόντισε να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνεις το πρωί. Θα σου φτιάξει τη διάθεση εγγυημένα.

.        Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency