Τα οφέλη της θάλασσας στο σώμα μας!

Τα οφέλη της θάλασσας στο σώμα μας!

Η απόδραση σε μια παραλία είναι σίγουρα αναζωογονητική, αφού η θάλασσα μας χαρίζει δροσιά όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, αλλά και χαλάρωση από την καθημερινή πίεση.

Η αλήθεια είναι πως τα οφέλη της θάλασσας, είναι πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε. Το θαλασσινό νερό δεν βοηθά απλά στο να αισθανθούμε καλύτερα, αλλά και στην υγεία μας γενικότερα!

Η ιατρική χρήση του θαλασσινού νερού χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία». Το θαλασσινό νερό περιέχει 84 ζωτικά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν και στο ανθρώπινο σώμα. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Είναι επίσης γνωστό ότι τα spa σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν θαλασσινό αλάτι στις περιποιήσεις ομορφιάς και στις θεραπείες μασάζ που πραγματοποιούν. Για αυτό και μετά από ένα μπάνιο στην θάλασσα παρατηρούμε το δέρμα μας να λάμπει.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το αλάτι που περιέχεται στο θαλασσινό νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα και δρα ως φυσικό απολεπιστικό: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενθαρρύνει την παραγωγή νέων. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό αναπληρώνει τα μεταλλικά στοιχεία στο δέρμα μας. Ειδικότερα, το μαγνήσιο βελτιώνει την ενυδάτωση του, καθώς και τη συνολική εμφάνιση.

Το θαλασσινό νερό είναι επίσης, πολύτιμος σύμμαχος για τις ρευματικές παθήσεις. Έχοντας ευεργετικές ιδιότητες για τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος το κολύμπι στη θάλασσα βοηθά τις αρθρώσεις να ανακτήσουν την χαμένη τους ελαστικότητα. Είναι γεγονός πως οι γιατροί συνιστούν το κολύμπι σε άτομα με αρθρίτιδα αφού αποτελεί μια αεροβική άσκηση ιδιαίτερα φιλική για το σώμα. Γενικότερα το κολύμπι στην στη θάλασσα θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις για το σώμα, και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Η θάλασσα είναι επίσης θεραπευτική και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μόνο η όψη της και ο ήχος των κυμάτων, απευθείας μας γαληνεύει. Πολλοί την θεωρούν μια έξοδο διαφυγής για να ηρεμήσουν, από τα καθημερινά προβλήματα. Και η αλήθεια είναι πως οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι η θάλασσα είναι ένα από τα πιο ευεργετικά, χαλαρωτικά και θεραπευτικά μέσα που διαθέτουμε.

Πάρτε λοιπόν όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα μπάνιο στην θάλασσα, επισκεφτείτε την κοντινή σας παραλία, και απολαύστε μια βουτιά που θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, ψυχολογικά αλλά και σωματικά!

 

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Πηγές: genikikliniki.gr, tofarmakeiomou.gr, healthylifefestival.com