Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από 2.500 νησιά και κατατάσσονται σε κατηγορίες (Επτάνησα, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σποράδες, Νησιά Νοτίου Αιγαίου κ.ά.). Από τα 2.500 νησιά, μόνο τα 165 κατοικούνται στην σήμερον εποχή. Μερικά έχουν προέλθει από ηφαιστειακές εκρήξεις ενώ άλλα είναι κομμάτια που έμειναν στην επιφάνεια της θάλασσας όταν βυθίστηκε η Αιγηίδα.

Στο σημερινό άρθρο γίνεται αναφορά για τα ελληνικά νησιά που βυθίζονται και επανέρχονται στην επιφάνεια. Πρόκειται για τα δίδυμα νησιά της Χαλκίδας. Βρίσκονται νότια της Εύβοιας – του δεύτερου μεγαλύτερου ελληνικού νησιού – και σύμφωνα με μελέτες το απόγευμα βυθίζονται και το πρωί εμφανίζονται. Πρόκειται για ένα ασύνηθες φαινόμενο και αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής στάθμης του νερού τις απογευματινές ώρες από το στενό της Χαλκίδας.

Πηγή εικόνας: madeingreece.gr

Παρακάτω απεικονίζεται μια πανοραμική άποψη των δύο ελληνικών νησιών που βυθίζονται και ξαναεμφανίζονται. Μπορείς να διακρίνεις τα κρυστάλλινα και γαλανά νερά, καθώς και την χρυσή αμμουδιά.

 

Πηγή βίντεο: haanity (youtube channel)

Η Εύβοια είναι μεγάλο νησί με όμορφες παραλίες και μεγάλη επισκεψιμότητα από Αθηναίους, μιας και απέχει περίπου μία ώρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Ανακάλυψε αυτά τα νησιά στην επόμενη επίσκεψή σου και απόλαυσε την θέα της θάλασσας. Για περισσότερους άγνωστους προορισμούς και ταξιδιωτικού οδηγούς πάτησε κλικ εδώ.

Συντάκτρια: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: