Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή!

Σήμερα θα σου προτείνω μια γευστική καλοκαιρινή τάρτα σπανάκι που μπορείς εύκολα να φτιάξεις στο σπίτι. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού

300 γρ. σπανάκι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 πράσο

2 φρέσκα κρεμμύδια

2 αυγά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

250 γρ. ανθότυρο

2 κουταλιές σούπας άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλοποίηση

Παίρνουμε το σπανάκι και τον άνηθο, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε σχήμα ροδέλας κόβουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ενώ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετώντας τα σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το πράσο το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λάδι σε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη κουρού. Με ένα πιρούνι κάνουμε “τρύπες” σε διάφορα σημεία και στη συνέχεια, απλώνουμε όμορφα και τακτικά τα λαχανικά μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τρίβουμε το ανθότυρο και το πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά. Παίρνουμε τα αυγά, τα χτυπάμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα των αυγών, το βάζουμε πάνω στην τάρτα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα μέχρι να πάρει “ρόδινο” χρώμα, γύρω στη μισή ώρα.

Η συνταγή σας, τάρτα σπανάκι είναι έτοιμη για να την απολαύσετε! Καλή όρεξη!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: