Σχέσεις μέσω dating apps

Από την έναρξη την πανδημίας και μετά, ο αριθμός χρηστών στα dating apps έχει “πάρει φωτιά” και όλο και περισσότεροι ζητούν μια σοβαρή σχέση μέσω αυτών των εφαρμογών.

Τον τελευταίο χρόνο το να μοιράζεσαι χώρο, ακόμη και αέρα με κάποιον είναι κάτι που σε βάζει σε κίνδυνο. Μια σχέση φαντάζει κάτι μακρινό, αφού τα ραντεβού και οι “φυσιολογικές” γνωριμίες δεν “χωράνε” στην νέα μας πραγματικότητα.

Φαίνεται πως η πανδημία έχει βάλει ανθρώπους να σκέφτονται πολύ προσεκτικά τι θέλουν από μια σχέση και τι πραγματικά έχει σημασία. Αντί να ψάξουν απλά για ένα ταίρι ψάχνουν για την μοναδική σύνδεση που μπορούν να νιώσουν.

Έπειτα από έρευνες, σκέψεις, συναισθήματα και γνωριμίες έχουν αλλάξει και πλέον μεγάλο ποσοστό δηλώνει πως είναι  έτοιμο για μια μακροχρόνια, σοβαρή σχέση.

Ελεύθερος χρόνος

Το “δώρο” του ελεύθερου χρόνου έφερε τους ανθρώπους στο σημείο να αφοσιωθούν περισσότερο στον εαυτό τους. Τους δίνεται η δυνατότητα να σκεφτούν καλύτερα ποιοι είναι, τι έχουν κάνει έως τώρα, σε όλους τους τομείς και τι αναζητούν πραγματικά.

Ζήσε την στιγμή

Ο καθένας μπορεί να πει με βεβαιότητα πως μια σχέση για να πετύχει θέλει δουλειά. Υπέρ ανάλυση των πάντων, από το αν τελικά είναι ο κατάλληλος μέχρι το που θα πάρει μέρος το ραντεβού. Αυτά τα ανήσυχα συναισθήματα οδηγούν σε αγχωτικές και αβέβαιες κινήσεις και στιγμές. Η κατάσταση που ζούμε τώρα, δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις τον άνθρωπο αυτόν καλύτερα και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί πριν βυθιστεί σε μια σχέση ή πριν κυνηγήσει τον άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται.

Εικονική σύνδεση

Αν και τα κανονικά ραντεβού τα κρατάμε καλά κλειδωμένα στο συρτάρι, μια εικονική γνωριμία ίσως “κάνει την δουλειά”. Το να ακούσεις μια φωνή και να αντικρύζεις το πρόσωπο με το οποίο συνομιλείς μέσω κάμερας σίγουρα βγάζει μια θετική εντύπωση.

Προσοχή

Μπορεί οι εφαρμογές γνωριμιών να έχουν πάρει τα πάνω τους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Καλό θα ήταν όταν ξεκινάς την συνομιλία να είσαι βέβαιος πως είναι πραγματικά ο άνθρωπος ο οποίος παρουσιάζεται.
Άλλωστε ο κίνδυνος σίγουρα δεν σταματάει στην πανδημία.

Σοφία Διάκου

Hey pretty people! Είμαι η Σοφία και το πάθος μου είναι η δημοσιογραφία. Παρέα θα "ταξιδέψουμε" στον κόσμο των σχέσεων, της ψυχολογίας, του πολιτισμού και δεν θα λείψουν συνεντεύξεις από ενδιαφέροντα πρόσωπα. Enjoy💜

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency