Συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό παστέλι!

Συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό παστέλι!

Μιας και είναι Παρασκευή σήμερα, είπα να σου ετοιμάσω ένα υγιεινό σνακ για την εβδομάδα που έρχεται! Κατά καιρούς λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας, στην εργασία μας όλοι έχουμε υποκύψει στους διάφορους πειρασμούς και στο τσιμπολόγημα, ενώ στη πραγματικότητα αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σνακ με όλες τις θρεπτικές αξίες αλλά και να μας κρατήσει “χορτάτους” μέχρι την ώρα του μεσημεριανού μας!

Είναι αγαπημένο σνακ τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών μας φίλων, το αγαπάμε από παιδιά και είναι γεμάτο με θρεπτικές αξίες για τον οργανισμό μας και φυσικά λειτουργεί ως ένα είδος “γλυκού” όταν έχουμε τις λιγουρίτσες μας και αυτό δεν είναι άλλο από το παστέλι! Όλα αυτά, ναι, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι σπιτικό… γίνεται ακόμη πιο θρεπτικό και νόστιμο!

Έτσι λοιπόν, εγώ σου έχω τη πιο θρεπτική και νόστιμη,  σπιτική συνταγή για να φτιάξεις το παστέλι μόνος/η σου!

 

Τι λες πάμε να σου δώσω τη συνταγή για να το δοκιμάσεις και εσύ; 

 

Για το σπιτικό παστέλι θα χρειαστείς: 

1 με 2 φλ. τσαγιού μέλι

1 με 2 φλ. τσαγιού σουσάμι

μια πρέζα αλάτι

προαιρετικά: Μπορείς να δώσεις γεύση στο παστέλι σου, με ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή να χρησιμοποιήσεις διάφορους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου!

Εκτέλεση: 

Για να φτιάξεις το παστέλι, θα πρέπει να τοποθετήσεις  ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι στη φωτιά, αφού έχει ζεσταθεί τοποθετείς μέσα σε αυτό το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύεις μέχρι να καβουρδιστούν όλα μαζί τα υλικά! Έπειτα, σε ένα άλλο κατσαρολάκι τοποθετείς το μέλι στη φωτιά μέχρι να πάρει τη πρώτη βράση γύρω στα 2 με 3 λεπτά (προσοχή! όχι παραπάνω στη φωτιά το μέλι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καραμελώσει! εμείς δε το θέλουμε αυτό, απλά θέλουμε να φέρουμε το μέλι στην ίδια θερμοκρασία με τα υπόλοιπα υλικά μας) και το αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφού αφαιρέσαμε το μέλι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς μας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μέλι να έχει καλύψει όλα τα υλικά μας, μέσα του! Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψάκι ή ένα τσέρκι σε τετράγωνο σχήμα και τοποθετούμε και στα 2 μια λαδόκολλα, περιχύνουμε το μείγμα μας το απλώνουμε με μια σπάτουλα* και το αφήνουμε να κρυώσει! Και το παστέλι μας είναι έτοιμο, να το δοκιμάσουμε!

*Επειδή, έχουμε να κάνουμε με μέλι, και ως γνωστόν το μέλι κολλάει στα σκεύη μας, τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε, για να μην κολλάει στη σπάτουλά μας και για να το απλώσουμε ομοιόμορφα στη λαδόκολλα μας, είναι να βουτάμε συχνά τη  σπάτουλα ή το κουτάλι μας μέσα σε ελαιόλαδο! 

 

Αφού σου έδωσα και αυτό το μικρό tip για το μέλι αλλά και ολόκληρη τη συνταγή για το πως να φτιάξεις κι εσύ ένα θρεπτικό, σπιτικό παστέλι… τώρα περιμένω να δω τη δική σου εκδοχή αυτής της συνταγής! Και πως θα τη δω; Φυσικά, μπορείς να την ανεβάσεις στο Instagram και να κάνεις tag το prettydose και εμείς θα κάνουμε reshare τη φωτογραφία με τη συνταγή σου!

Μέχρι, την επόμενη πρόταση για συνταγή να προσέχεις εσένα και να τρως υγιεινά! Φυσικά, μη ξεχνάς να καταναλώνεις αρκετό νερό μέσα στη μέρα σου για να μη μένεις αφυδατωμένη!

 

 

Εσύ θα δοκιμάσεις τη συνταγή για υγιεινό, σπιτικό και θρεπτικό παστέλι;  

Συντάκτης: Σακκά Ανθή