Η θερμοκρασία έχει ανέβει σημαντικά τις τελευταίες μέρες και πολλές φορές το μόνο που μας παρηγορεί είναι μία μπάλα από δροσερό παγωτό. Τι γίνεται, όμως όταν δεν θέλεις να ξεφύγεις διατροφικά και σκέφτεσαι τις θερμίδες. Εμείς σου έχουμε την λύση. Εδώ θα βρεις συνταγές για εύκολο και σπιτικό παγωτό από αγνά υλικά, μεγάλης διατροφικής αξίας.

Παγωτό μπανάνα

Υλικά για 2 μερίδες
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • Λίγο γάλα -αν χρειαστεί
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζω και κόβω τις μπανάνες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζω στην κατάψυξη μέσα σε μία σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Οι μπανάνες θα πρέπει να είναι ώριμες, τόσο ώστε να έχει αρχίσει η φλούδα να παίρνει καφέ χρώμα. Αν είναι πράσινες ή κίτρινες τις αφήνω λίγες ημέρες να ωριμάσουν.
  2. Μετά από μισή ώρα στην κατάψυξη, βγάζω τις μπανάνες και τις αλέθω σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανάλογα με το μπλέντερ, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσω λίγο γάλα για να πετύχω κρεμώδη υφή (πρόσθεσε το πολύ 4 κ.σ. γάλα για να μη γίνει “νερουλό” το παγωτό).
  3. Το παγωτό μου είναι έτοιμο, ή αν θέλω να γίνει λίγο πιο σφιχτό το βάζω για 30 λεπτά ακόμα στην κατάψυξη.
  4. Αν θέλω μπορώ να καταψύξω αρκετές μπανάνες για να μπορώ να φτιάξω παγωτό όποτε θέλω.

Frozen Yoghurt 

Υλικά (για 1 λίτρο frozen yoghurt)

1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
350 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση 
  1. Βάζετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι, επειδή μπορεί να πετάει γιαούρτι γύρω-γύρω, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Τα χτυπάτε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού, απ’ τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω δυνατού χτυπήματος.
  2. Χύνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Παγωτό Tiramisu

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 60 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές παρασκευασμένο εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι (προαιρετικό)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα Stevia βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου, χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση

Ανακάτεψε τα υλικά και βάλτα στην κατάψυξη μέχρι να γίνουν στερεά. Κόψε το μείγμα σε κυβάκια και άφησέ το να ξεπαγώσει για 10-20 λεπτά.  Πρόσθεσε τα υλικά στο μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε κάθε συνταγή, μπορείτε να προσθέσετε, επίσης, οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας, γλυκό του κουταλιού, κακάο ή ακόμα και νιφάδες σοκολάτας.

 

Ελένη Βαδεβούλη

Γεια σας! Είμαι η Ελένη, απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας, και μέσα από το Pretty Dose μοιράζομαι μαζί σας πληροφορίες και απόψεις σχετικά με θέματα υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού και όχι μόνο.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: