Μέσα σε πολλές αρνητικές ειδήσεις και ένα αρνητικό κλίμα που επικρατεί, εσείς να διαλέγετε τις θετικές και γεμάτες ελπίδα ειδήσεις! Αυτό μας δείχνει και η Σκωτία καθώς είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που παρέχει στις γυναίκες της δωρεάν είδη υγιεινής κατά την διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, και αυτή η απόφαση είναι  αποτέλεσμα πολλών ετών ακτιβιστικής δραστηριότητας.

luxury

Το Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση ομόφωνα και σε όλες τις γυναίκες δόθηκε η ευκαιρία να να χρησιμοποιήσουν δωρεάν προμήθειες για τις “δύσκολες μέρες” του μήνα. Σε μαθητές γυμνασίων/λυκείων , πανεπιστημίων και κολεγίων είναι ήδη διαθέσιμα τα είδη αυτά. Ο νόμος θεσπίστηκε από την υπουργό εργασίας Monica Lennon, η οποία καταπολεμά την φτώχεια από το 2016 και δήλωσε πως αυτός είναι ένας πρακτικός και προοδευτικός νόμος με μεγάλη σημασία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας. Έχει αποδειχθεί ότι το κόστος κάθε εμμηνορροϊκής περιόδου στη Σκωτία, αυξήθηκε στα 9,28€ ενώ σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International UK για τα δικαιώματα των κοριτσιών, έδειξε ότι το 10% των κοριτσιών στη Βρετανία δεν μπόρεσαν να αντέξουν οικονομικά τα προϊόντα υγιεινής και το 19% κατέφυγε στη χρήση υποκατάστατων όπως κουρέλια, εφημερίδες και χαρτί υγείας λόγω του υψηλού κόστους!

 

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος

 

 

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency