Ο Σκορπιός είναι ένα πράσινο νησί του Ιουνίου και ήταν ιδιοκτησία του μεγάλου Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ένα νησί που σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ. Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται τέσσερις άγνωστες πληροφορίες του θρυλικού νησιού που φιλοξένησε μεγάλα ονόματα της πολιτικής και όχι μόνο σκηνής.

1. Ο Ωνάσης όριζε στην διαθήκη του να μην πωληθεί ποτέ το νησί του.

Πράγματι. Στην διαθήκη του όριζε ο Σκορπιός να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο και να μην πωληθεί ποτέ. Κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε και η εγγονή του το 2013 το πούλησε σε Ρώσο μεγιστάνα.

2. Ο Σκορπιός άνηκε σε άλλη οικογένεια πριν αγορασθεί από τον Ωνάση.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και συγκεκριμένα το 1963, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αποφασίζει να αγοράσει το όμορφο νησί του Ιονίου από την οικογένεια Φίλιππα. Η οικογένεια Φίλιππα ήταν μια Ελληνοαμερικάνικη οικογένεια η οποία είχε ως στόχο την γεωργική εκμετάλλευση του νησιού. Σε μια επίσκεψη που έκανε ο Ωνάσης στην Αμερική γνωρίστηκε με τον Γιώργο Φίλιππα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το νησί του Σκορπιού με αποτέλεσμα να αγορασθεί από τον πρώτο. Η οικογένεια Φίλιππα είχε επεκταθεί και στην Αμερική και είχε αποκτήσει μια μεγάλη περιουσία.

3. Το νησί άλλαξε όταν έγινε ιδιοκτήτης ο Ωνάσης.

Ντόπιοι και μη υποστηρίζουν ότι όταν ο Σκορπιός έφθασε στα χέρια του Ωνάση μεταμορφώθηκε σε ένα καταπράσινο νησί. Φυτεύτηκαν διάφορα είδη φυτών και λουλουδιών, δημιουργήθηκε δρόμος στο νησί για εύκολη πρόσβαση, τοποθετήθηκαν γεννήτριες ρεύματος, δημιουργήθηκε παροχή νερού, έφτιαξε ελικοδρόμιο,  κατασκεύασε μαρίνα για την θαλαμηγό του και ανακαίνησε την βίλα που υπήρχε στο νησί και την μετέτρεψε σε χρώμα ροζ. Γενικά, ο Ωνάσης δημιούργησε μια αίγλη η οποία σπάνιζε εκείνη την εποχή και αγαπήθηκε πολύ από τους Λευκαδίτες και όλους τους Έλληνες.

4. Ο Σκορπιός κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 1755.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι ιδιοκτήτες του νησιού ήταν Βενετοί. Διάφορα έγγραφα τα οποία έχουν αποκαλυφθεί, φανερώνουν ότι από πολύ παλιά ήταν ιδιόκτητο νησί από εύπορους της εποχής. Ενδεικτικά, μερικοί παλιοί ιδιοκτήτες του ήταν: Antonio Trevisan, οικογένεια Settini, αδερφοί Μαυροειδή, Θόδωρος Μουστοξύδης και πολλοί άλλοι. Ώσπου αγοράσθηκε τον 20ο αιώνα από τον μεγαλύτερο Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση για να ζήσει με την οικογένειά του.

 

Ο Σκορπιός ήταν το αγαπημένο μέρος του Αριστοτέλη Ωνάση. Στην σήμερον εποχή βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας Ωνάση ενώ προβλέπεται στο μέλλον να κατασκευαστούν τουριστικές επιχειρήσεις. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την ιστορία του νησιού όσο ήταν στην ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση εδώ.

Συντάκτης: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: