Μια φράση που έχουμε όλοι πει και είναι μεγάλη αλήθεια! Πόσα καλοκαίρια που δεν έβγαιναν τα λεφτά, τα περάσαμε στην αγαπημένη μας Χαλκιδική; Πολλά και ήταν και πάρα πολύ ωραία! Γιατί η Χαλκιδική που τόσο αγαπάμε, πέρα από τα ξέφρενα πάρτι της, έχει μαγευτικές παραλίες που θυμίζουν παραλίες νησιών. Θες να δούμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές;

1. Καλαμίτσι

Μαγευτική η παραλία στο Καλαμίτσι, ένας αμμουδερός κολπίσκος που θα σας εντυπωσιάσει με το που βρεθείτε εκεί. Περνώντας τα βράχια θα βρεθείτε σε μια ακόμη παραλία. Έχετε πληθώρα επιλογών για το που θα μείνετε, αφού στο Καλαμίτσι υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάμπινγκ.

2. Κρυοπηγή

Με διάφανα γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και ψιλή άμμο, η Κρυοπηγή δικαίως θεωρείται μια παραλία ισάξια με αυτές των νησιών. Η παραλία πέρα από το όνομα με το οποίο τη γνωρίζουμε όλοι ονομάζεται και Πηγαδάκια.

3. Νικήτη

Η Νικήτη, το γραφικό αυτό χωριό παραμένει πανέμορφο και έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά. Η κεντρική παραλία της Νικήτης χαρακτηρίζεται από ρηχά και ζεστά νερά. Πέρα από την όμορφη κεντρική παραλία, υπάρχουν κι άλλες μικρότερες αλλά εξίσου εντυπωσιακές παραλίες, όπως η Καλογριά με την ψιλή άμμο και την βραχονησίδα της, η παραλία του Κοβιού με τα απίθανα νερά της, το Καστρί και η Ελιά.

4. Σάνη

Γύρω από την όμορφη παραλία της Σάνης, υπάρχουν κι άλλες μικρότερες παραλίες, όλες αμμώδεις. Παλαιότερα στην περιοχή υπήρχε η παραλία Σάνη της Παλλήνης που χτίστηκε από τους μετανάστες της Ερέτριας.

5. Καβουρότρυπες

Είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της Χαλκιδικής και αποπνέει εξωτική αύρα. Η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες ενώ η παραλία χαρακτηρίζεται από μια τεράστια γοργόνα, δημιουργία κάποιου ανώνυμου καλλιτέχνη που τη σκάλισε πάνω στο βράχο.

6. Βουρβουρού

Η παραλία της Βουρβουρού μοιάζει με λιμνοθάλασσα. Γύρω της υπάρχουν μικρά νησάκια με πιο γνωστό από όλα τον Διάπορο και τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Μπορείτε να επισκεφτείτε κι άλλες παραλίες που υπάρχουν εκεί γύρω, όπως το Καρύδι.

7. Γλαρόκαβος

Από τις ομορφότερες παραλίες της Κασσάνδρας, παρά πολύ μεγάλη με ψιλή άμμο και χαλίκι. Στο τέρμα της παραλίας υπάρχει μικρή λιμνοθάλασσα.

    Αν λοιπόν δεν έχεις καταφέρει να κλείσεις φέτος διακοπές σε νησί, μην σκας! Γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency