Like Today Σαν Σήμερα...

Σαν Σήμερα… 22 Ιανουαρίου

Μοιραστέιτε το!

 

Γιορτάζουν: Αναστάσιος, Τιμόθεος, Τιμοθέα.

Σημαντικά Γεγονότα

1830: Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.

1863: Ο Όθωνας και η δυναστεία του κηρύσσονται έκπτωτοι από την Ελλάδα.

1918: Στρατιωτική στάση στη Λαμία κατά της επιστράτευσης που έχει διατάξει η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου καταστέλλεται με βίαιο τρόπο.

1973: Μοιραία ημέρα για τον Αλέξανδρο Ωνάση. Το αεροπλάνο που πιλοτάρει, ένα αμφίβιο Piaggio 136, πέφτει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο νεαρός πιλότος τραυματίζεται βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίζεται στο ΚΑΤ, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, μόλις θα μάθει το θλιβερό μαντάτο στη Νέα Υόρκη, καταρρέει και δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αγαπημένος του γιος και διάδοχός του είναι νεκρός.

2020: Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εκλέγεται με 261 ψήφους από τη Βουλή η μοναδική υποψήφια Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη πρόεδρος στη χώρα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *