Σακούλες κάτω από τα μάτια: ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλες τις γυναίκες, άλλες προσωρινά κι άλλες για χρόνια. Γνώριζες ότι πέρα από τις κρέμες και τα μυστικά ομορφιάς, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι να εξαφανίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια; Πριν τους δούμε όμως είναι σημαντικό να ξέρουμε γιατί εμφανίζονται αυτά τα ενοχλητικά σημάδια στην περιοχή των ματιών.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η γήρανση. Όσο περνούν τα χρόνια οι μύες και οι ιστοί στο σημείο αυτό ατροφούν και το κολλαγόνο μειώνεται.

Ωστόσο η γήρανση δεν η μοναδική αιτία, αφού είναι πολύ σύνηθες και νεαρές κοπέλες να εμφανίζουν σακούλες κάτω από τα μάτια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες τις οποίες όλες έχουμε στην καθημερινότητα μας; Παρακάτω σου έχουμε μερικές πολύ βασικές.

Ύπνος με μακιγιάζ

Έλλειψη ξεκούρασης

Κακή διατροφή

Μη καθημερινή χρήση του αντηλιακού

Άσχημη ψυχολογία

Κατακράτηση υγρών

Αλκοόλ

Κάπνισμα

Μεγάλη κατανάλωση αλατιού

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Ας δούμε τώρα τους πιο φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

1) Όχι σε κάπνισμα και αλκοόλ

Σίγουρα δεν απαγορεύεονται αυτές οι συνήθειες κάποιες φορές, ωστόσο πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν λειτουργούν θετικά για τίποτα στον οργανισμό μας. Κάνοντας καθημερινή χρήση τσιγάρου μειώνεται η βιταμίνη C η οποία βοηθά την παραγωγή του κολλαγόνου κι έτσι το δέρμα οδηγείται σε πρόωρη γήρανση. Αντίστοιχα, και το αλκοόλ δημιουργεί αφυδάτωση και κατακράτηση υγρών, συνεπώς το δέρμα κάτω από τα μάτια χάνει την ελαστικότητα του. Αποφεύγωντας αυτές τις δύο συνήθειες η βελτίωση θα είναι αισθητή.

2) Μέτρο στο αλάτι

Το αλάτι αν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, έχει αρνητικές συνέπειες σε πολλά πράγματα για τον οργανισμό μας. Τα αλμυρά φαγητά δημιουργούν κατακράτηση υγρών, γεγονός που κάνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια πιο έντονες.

3) Μασάζ στην περιοχή των ματιών

Πολύ ωφέλιμο για να εξαφανιστούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια αν το κάνεις καθημερινά. Με απαλές ταμποναριστές κινήσεις μασάζ από τη μύτη προς την εξωτερική γωνία του ματιού και κυκλικά προς το βλέφαρο, γίνεται καλύτερη κυκλοφορία ενώ το πρήξιμο και οι σακούλες “υποχωρούν”.

4) Πολύ νερό

Είναι αυτονόητο ότι το νερό λειτουργεί πάντα θετικά για οτιδήποτε στον οργανισμό μας. Ενυδατώνει, αποβάλλει τις τοξίνες και παράλληλα μειώνει την κατακράτηση υγρών που δημιουργεί το πρήξιμο.

5) Σωστή διάρκεια ύπνου

Η σωστή ξεκούραση ασφαλώς και συμβάλλει στο να μην δημιουργούνται σακούλες και πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Οι 8 ώρες, συνιστώνται ως η καλύτερη διάρκεια ύπνου για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Συμβουλή! Η πιο σωστή στάση ύπνου θεωρείται ότι είναι ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς σηκωμένο καθώς έτσι γίνεται μείωση του οιδήματος.

     Πρέπει ασφαλώς να γνωρίζεις ότι για να υπάρχει σημαντική διαφορά, οφείλεις να έχεις υπομονή καθώς δεν είναι κάτι που αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, ιδιαίτερα αν είσαι από εκείνες που ταλαιπωρούνται χρόνια από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ακολούθησε σε καθημερινή βάση τις θετικές συνήθειες, μείωσε όσο περισσότερο γίνεται τις αρνητικές και θα δεις διαφορά σε πολλά πράγματα στον οργανισμό σου.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: