καρπουζι

Ήρθε ο καιρός για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο! Μόλις μυρίσεις το καρπούζι στη κουζίνα ξέρεις ότι το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά!
• Ήξερες πως η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι υδροπέπων; Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz. Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία, παττίχα. –μάθαμε κάτι και σήμερα-. Επίσης το καρπούζι δεν είναι μόνο γνωστό για τις ιδιότητές του ως φρούτο, αλλά και ως υλικό για έπιπλα, όπως και χρησιμοποιείτε στα καλλυντικά!

Το καρπούζι περιέχει τις Α, C & E βιταμίνες οι οποίες είναι χρήσιμες για το δέρμα μας κάτι το οποίο γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται αιώνες τώρα στις Ασιατικές χώρες. Το καρπούζι χρησιμοποιείται για τις κοκκινίλες του προσώπου όπως και τις φλεγμονές και για να μειώσει την ερυθρότητα τους. Οι βιταμίνες που έχει αυτό το φρούτο με την βοήθεια των αντιοξειδωτικών του στοιχείων συμβάλλουν στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματος ενώ μειώνει και το stress!
Όπως όλοι γνωρίζουμε το καρπούζι αποτελείται από 90% νερό κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι το απόλυτο φρούτο για την ενυδάτωση του δέρματος μας. Κυριολεκτικά κάθε κομμάτι του συμβάλλει σε κάτι. O πολτός του είναι ότι καλύτερο για την αφυδάτωση του δέρματος, η φλούδα του είναι ιδανική για τους ερεθισμούς και τα κουκούτσια του είναι εμπλουτισμένα με λιπαρά οξέα που σημαίνει ότι και τα κουκούτσια συνεισφέρουν στην διατήρηση της ενυδατωμένης επιδερμίδας.

Γενικά το καρπούζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος αλλά η διαφορά θα φανεί εάν η χρήση του είναι συχνή, για αυτό εξάλλου λέγεται skin care routine!

 

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, δημοσιογράφος

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: