Πώς να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι ως skin care routine!

Πώς να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι ως skin care routine!

Ήρθε ο καιρός για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο! Μόλις μυρίσεις το καρπούζι στη κουζίνα ξέρεις ότι το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά!
• Ήξερες πως η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι υδροπέπων; Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz. Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία, παττίχα. –μάθαμε κάτι και σήμερα-. Επίσης το καρπούζι δεν είναι μόνο γνωστό για τις ιδιότητές του ως φρούτο, αλλά και ως υλικό για έπιπλα, όπως και χρησιμοποιείτε στα καλλυντικά!

View this post on Instagram

Bateekh w Jebneh (Watermelon and Nabulsi Cheese): A  harmonious duo of two very different flavours and textures that, when combined, make up the most delicious and refreshing bite. When we chose the name for our blog, we found that it fit this description perfectly, a metaphor between this duo of watermelon and Nabulsi Cheese, and Mama and I hehe 🤭 This amalgamation of such different textures and tastes has summer written all over it. I remember as a child, we used to bring over from Amman huge amounts of Nabulsi cheese. Enough to last us our entire stay in Qatar. We would have this for lunch atleast 3 times a week during the hot summer days in Qatar. Mama would serve it with Arabic bread, mint, and balsamic vinegar. When we arrived to Canada, Nabulsi cheese was no where to be found, and so mama resorted to making her own Cheese (a recipe we will be sharing very soon). When telling our friends about this combo, people would look at us with baffled eyes "watermelon and cheese???"😂 ..fast forward a decade or two later, and everyone's eating the two together, some are putting watermelon in salads with feta and fresh mozzarella, but nothing, absolutely nothing beats Nabulsi cheese here. . . . #cheese #healthyfood #foodblog #watermelon #summervibes #lebanon #foodiegram #foodheaven  #instafood #tastemademedoit  #middleeast #foodporn #goodeats #f52grams  #foodblog #foodbloggers #cheesy #foodblogfeed #photography #foodporn #foodphotography #foodiegram #foodforfoodies #foodgasm #breakfast #forkyeah #feedfeed #thefeedfeed #summer #summertime

A post shared by Inaam Shahin & Marah AbuDieyeh (@bateekh.w.jebneh) on

Το καρπούζι περιέχει τις Α, C & E βιταμίνες οι οποίες είναι χρήσιμες για το δέρμα μας κάτι το οποίο γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται αιώνες τώρα στις Ασιατικές χώρες. Το καρπούζι χρησιμοποιείται για τις κοκκινίλες του προσώπου όπως και τις φλεγμονές και για να μειώσει την ερυθρότητα τους. Οι βιταμίνες που έχει αυτό το φρούτο με την βοήθεια των αντιοξειδωτικών του στοιχείων συμβάλλουν στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματος ενώ μειώνει και το stress!
Όπως όλοι γνωρίζουμε το καρπούζι αποτελείται από 90% νερό κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι το απόλυτο φρούτο για την ενυδάτωση του δέρματος μας. Κυριολεκτικά κάθε κομμάτι του συμβάλλει σε κάτι. O πολτός του είναι ότι καλύτερο για την αφυδάτωση του δέρματος, η φλούδα του είναι ιδανική για τους ερεθισμούς και τα κουκούτσια του είναι εμπλουτισμένα με λιπαρά οξέα που σημαίνει ότι και τα κουκούτσια συνεισφέρουν στην διατήρηση της ενυδατωμένης επιδερμίδας.

Γενικά το καρπούζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος αλλά η διαφορά θα φανεί εάν η χρήση του είναι συχνή, για αυτό εξάλλου λέγεται skin care routine!

 

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, δημοσιογράφος