Όσο μένεις στο σπίτι είναι καλό να μη βάφεσαι γιατί ξεκουράζεις το δέρμα σου. Τα πινέλα σου όμως έχουν ήδη αρκετή ποσότητα make up, ρουζ ή σκιάς από προηγούμενες χρήσεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η σωστή φροντίδα των πινέλων είναι απαραίτητη για τη σωστή υγιεινή του προσώπου σου ώστε να αποφύγεις δερματικά προβλήματα και ακμή. Ίσως είναι μια διαδικασία που σε κουράζει και συχνά αμελείς, παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να την εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου. Το διάστημα αυτό που διανύουμε ενδείκνυται για τη σωστή υγιεινή άλλωστε.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορους τρόπους για να τα καθαρίσεις, όπως με κρεμοσάπουνο, μπάρα σαπουνιού, σαμπουάν ή ελαιόλαδο.

Με κρεμοσάπουνο: Σε ένα σφουγγαράκι βάλε πάνω ελάχιστο κρεμοσάπουνο. Βρέξε το πινέλο σου και καθάρισε το πάνω στο σφουγγαράκι ή στην παλάμη σου με το σαπούνι κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου στις τρίχες. Ξέβγαλε καλά και στέγνωσε το ταμποναριστά πάνω σε χαρτί κουζίνας. Άφησε το να στεγνώσει τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα.

Με μπάρα σαπουνιού: Κάτω από τρεχούμενο νερό, βρέξε το σαπούνι και τις τρίχες του πινέλου. Ακούμπησε το πινέλο πάνω στο σαπούνι και καθάρισε το κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Στέγνωσε το όπως παραπάνω.

Με ελαιόλαδο: Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ, βούτηξε το πινέλο σου και δούλεψε το με κυκλικές κινήσεις πάνω σε ένα σφουγγαράκι ή στην παλάμη σου. Ο τρόπος αυτός είναι ιδανικός για να καθαρίσεις τα μικρά πινέλα με τα οποία απλώνεις το eyeliner και το κραγιόν. Δε χρειάζεται ξέβγαλμα.

Μείξη σαμπουάν κι ελαιόλαδου: Αν θέλεις μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προϊόν καθαρισμού. Ανάμειξε ίση ποσότητα σαμπουάν με ελαιόλαδο, ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και voila! Έτοιμο το καθαριστικό των πινέλων σου. Βούτηξε μέσα το νωπό πινέλο (μόνο τις τρίχες), δούλεψε το πάνω σε ένα σφουγγαράκι ή στο χέρι σου μέχρι να απομακρυνθεί το μακιγιάζ. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και άφησε το να στεγνώσει φυσικά.

Tip of the day: Πόσο συχνά πλένω τα πινέλα και τα βουρτσάκια μου; Αυτό εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις και την ποιότητα του δέρματος σου. Αν τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, καλό είναι να τα ξεπλένεις μια φορά την εβδομάδα. Όπως επίσης αν έχεις ακμή ή λίγα σπυράκια, πάλι χρειάζεται συχνός καθαρισμός για να αποφεύγεται η συσσώρευση μικροβίων και λιπαρότητας.

Extra tip: Μην μουλιάζεις για πολλή ώρα τα πινέλα στο νερό. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για το πλύσιμο των πινέλων και όχι καυτό. Το καυτό νερό μπορεί να καταστρέψει και να ξεκολλήσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες και να τη χαλαρώσει με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πέφτουν οι τρίχες του πινέλου.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency