Ένα μικρό σπίτι έχει πολλά προτερήματα! Λιγότερα έξοδα, πιο φθηνοί λογαριασμοί και όλα φαίνονται πιο cozy, πιο χουχουλιάρικα θα έλεγα εγώ! Σίγουρα σε ένα μικρό σπίτι σου λείπει η “άπλα” και ο χώρος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το φτιάξεις design-ατο και να δείχνει πιο μεγάλο ή πιο φωτεινό.
Σας έχω μερικά tip πως μπορείς να το κάνετε χωρίς εύκολα και πρωτίστως οικονομικά!

  • Βάλε καθρέφτες
    Οι καθρέφτες είναι η καλύτερη λύση για να κάνεις ένα δωμάτιο να φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο και άνετο. Ο καθρέφτης θα “παίξει” με τον χώρο και θα αντανακλά το φως στο διαμέρισμά σου. Θα δείχνει και πιο chic το σπίτι σου επειδή μπορείς να βρεις καθρέφτες σε πολλά σχέδια και στυλ αλλά και θα έχεις την αίσθηση ότι ο χώρος σου είναι πιο άνετος και μεγάλος.

 

 

Τα πολλά φωτεινά ή τα πολλά σκούρα χρώματα έχουν την τάση να “πλημμυρίζει” ο χώρος. Εαν χρησιμοποιήσεις στις μικρές λεπτομέρειες του σπιτιού σου χαρούμενα ή τολμηρά για σένα χρώματα, θα δώσεις χαρακτήρα, ενέργεια και στυλ στον χώρο σου.

  • Να σκέφτεσαι κάθετα

Ο μικρός χώρος είναι μικρός και δεν μπορείς να τον μεγαλώσεις κυριολεκτικά αλλά με μικρά προσεκτικά tricks μπορείς να τον φτιάξεις ιδανικά για τα γούστα σου και τα θέλω σου. Η χρήση της κάθετης αρχής είναι το κλειδί για αυτό. Τα κάθετα ράφια ή τα μακρόστενα παράθυρα θα δώσουν την αίσθηση ενός ευρύχωρου γεμάτου πολυτέλεια σπιτιού.

Τα ψηλά, γκλαμουράτα επιδαπέδια φωτιστικά δίπλα στην άνετη πολυθρόνα σου σίγουρα είναι πολύ όμορφα αλλά η θέση τους δεν είναι σε ένα μικρό σπίτι. Διάλεξε αποκλειστικά ο φωτισμός σου να βρίσκεται στο ταβάνι διότι θα κερδίσεις χώρο και θα φωτίζει και καλύτερα ολόκληρο το δωμάτιο.

Τα μεγάλα χαλιά με κάποιο ενδιαφέρον σχέδιο επίσης οπτικά κάνει τον χώρο μεγαλύτερο.

Εάν φοβάσαι ή δεν είσαι τύπος που θέλεις να πειραματίζεσαι με τα χρώματα στο υπέροχο μικρό σπίτι σου, διάλεξε μία παλέτα χρωμάτων όπως και ένα μεταλικό χρώμα και όλα κάντα ίδια. Δεν χρειάζεται να συνδιάζεις πολλά-πολλά ούτε να πειραματίζεσαι για να δείχνει νεανικό και τσαχπίνικο το σπίτι σου.

  • Προτίμησε τα πολυλειτουργικά έπιπλα

Σε ένα μικρό σπίτι η κάθε γωνία είναι σημαντική και πολύτιμη! Βρες κομμάτια και επιπλάκια που θα σε βοηθήσουν προς όφελος σου και που θα μπορείς εύκολα να τα μετασχηματίσεις. Στο σαλόνι σου διάλεξε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Επίλεξε μικρά έπιπλα π.χ. εαν ένας καναπές δεν σου φτάνει συνδίασε το με δύο σκαμπό. Τα μεγάλα έπιπλα γενικά, κάνουν τον χώρο και οπτικά και πραγματικά να δείχνει μικρότερος.

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, δημοσιογράφος

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: