Πώς μας επηρεάζει ο ανάδρομος Άρης;

Συχνά όταν ακούμε ότι ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, μας πιάνει πανικός και του ρίχνουμε ευθύνες για τις αναποδιές που μας τυχαίνουν. Από 9 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Νοεμβρίου, ο Άρης, ή αλλιώς κόκκινος πλανήτης,  βρισκόταν ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού.

Τί συμβολίζει όμως ο Άρης στην αστρολογία;

Ο Άρης συμβολίζει την αποφασιστικότητα, την πρωτοβουλία, την ενέργεια με την οποία λαμβάνουμε δράση.  Σχετίζεται επίσης με την ανταγωνιστικότητα, την επιθετικότητα και την σεξουαλικότητα.

Ενώ η Αφροδίτη μας μιλάει για την επιθυμία, ο Αρης μας δείχνει τον τρόπο που κατακτούμε αυτό που επιθυμούμε αλλά και πώς το υπερασπιζόμαστε. Για περισσότερες λεπτομέρειες λαμβάνουμε υπόψη το ζώδιο και τον Οίκο στον οποίο έχουμε τον Αρη στον αστρολογικό μας χάρτη.

 

  • Πώς «ενεργεί» ο Άρης στο ζώδιο του Κριού;

Ο Άρης είναι κυβερνήτης του Κριού; Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, επομένως μας μιλάει για ξεκινήματα, πρωτοβουλίες, δράσεις. Ο Κριός είναι μαχητικός, επιθετικός, ντόμπρος, χωρίς φόβο και διπλές προθέσεις. Καμία φορά είναι εκρηκτικός, ευερέθιστος, νευρικός και επιρρεπής στις βιαστικές κινήσεις. Επομένως, οταν ο Άρης στον Κριό σχηματίζει αρνητική όψη με κάποιον άλλον πλανήτη, τότε μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα, εκτός από ησυχία!

  • Τι γίνεται όταν ο πλανήτης αυτός αναδρομεί;

Αυτή την περίοδο, ο πλανήτης της δράσης βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού. Πλέον, ο παρορμητισμός, η ευθύτητα, ο θυμός, η επιθυμία κι όλη η ενέργεια του Άρη στον Κριό υφίσταται, αλλά δεν εξωτερικέυεται. Είναι περίοδος να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε διάφορες καταστάσεις, ιδιαίτερα αν είμαστε οξύθυμοι, αλλά και τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα προκειμένου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Μην εκπλαγείτε  αν ξαφνικά άναψε η φλόγα και θέλετε να εκπληρώσετε κάποια παλιά σας επιθυμία.

 

  • Tι μπορεί να φέρει αυτή την περίοδο ο ανάδρομος Άρης στον Κριό;

Δεδομένου ότι ο Άρης στον Κριό σχηματίζει αρνητική όψη με τον σκοτεινό Πλούτωνα και τον αυστηρό Κρόνο στον Αιγόκερω, μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα εκτός από ησυχία!

Αρχικά, είμαστε ανυπόμονοι, παρορμητικοί, επιθετικοί, νευρικοί, καυγατζήδες κι από την άλλη παλεύουμε με το φόβο να γκρεμίσουμε ότι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα. Οι πονοκέφαλοι, οι έντονοι καυγάδες και οι λάθος αποφάσεις δε θα λείψουν….Προσοχή στα ατυχήματα σχετικά με φωτιά και φυσική άσκηση.

Σε κοινωνικό επίπεδο, η ανάγκη μας για άμεση δράση εμποδίζεται από ανώτερες δυνάμεις, είτε αυτές είναι οι παραδοσιακές δομές είτε κάποια πρόσωπα εξουσίας (αφεντικά, κυβερνήσεις κλπ). Δημιουργείται επομένως μια μαζική δυσαρέσκεια, η οποία όμως δεν εκφράζεται ακόμα, επειδή ο Άρης είναι ανάδρομος. Μόλις ο πλανήτης της δράσης επιστρέψει σε ορθή πορεία, τότε η ενέργεια του μαχητή Κριού θα γίνει αισθητή.

 

  •     Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο; (βλ. ηλιακό ζώδιο και ωροσκόπο)

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι θα βιώσετε αρκετές εντάσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Λέοντες, Τοξότες καταφέρνετε μέσα στην γενικότερη κρίση να γίνετε «κροίσοι», καθώς η αυτοπεποίθησή σας απογειώνεται. Μόνο να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά και να είστε ρεαλιστές.

Δίδυμοι και Υδροχόοι είστε γεμάτοι ενέργεια και πάθος να επικοινωνήσετε με τους γύρω σας, προσοχή μην γίνεστε απότομοι!

Συντάκτης: Ευαγγελία Ρηγάτου, Αστρολόγος-Χαρτομάντης-Δημοσιογράφος

Ig: @astroevangeliarigatou

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency