Η Πύλος είναι μια μικρή γραφική παραθαλάσσια πόλη στα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας. Βρίσκεται στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναυαρίνου, όπου και έγινε η ιστορική ναυμαχία.

Η ομορφιά και η αρχιτεκτονική της θα σας μαγέψει. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη με πανέμορφα πέτρινα και λευκά σπίτια. Φτάνοντας στο κέντρο της πόλης, θα σας εντυπωσιάσουν τα πλατάνια στην πλατεία με το μνημείο των Τριών ναυάρχων με τα δύο κανόνια από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, το ένα είναι Βενετσιάνικο και το άλλο Τούρκικο.

Ένα επιβλητικό μνημείο σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα της νήσου Σφακτηρίας, όπου λειτουργεί σαν κυματοθραύστης για το φυσικό και το πιο ασφαλή αγκυροβόλι στη Μεσόγειο, το λιμάνι της.

Στο κέντρο του όρμου του Ναυαρίνου βρίσκεται και η βραχονησίδα Χελωνάκι, που ονομάστηκε έτσι από το σχήμα της που θυμίζει χελώνα.

Πάνω στο χελωνήσι υπάρχει μνημείο για τους Άγγλους πεσόντες της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Πύλος ήταν το βασίλειο του Νέστορα και μπορείτε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο του. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά της Βοϊδοκοιλιάς που θα σας μαγέψει η θέα του παλαιόκαστρου και τις παραλίες στο Διβάρι στο χωριό Γιάλοβα.

Η διαδρομή Γιάλοβα – Βοϊδοκοιλιά, είναι έκταση 6.000 στρεμμάτων και έχει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον γιατί είναι σημαντικός μεταναστευτικός σταθμός πουλιών. Επίσης φιλοξενεί τη χελώνα caretta – caretta και τον Αφρικανό χαμαιλέοντα.

Η Πύλος με τη γνήσια ομορφιά της και τη ζέστη φιλοξενία της, διαθέτει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων για να επιλέξετε τη διαμονή σας. Σε όλη την πόλη θα βρείτε υπέροχα εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσετε την τοπική κουζίνα και τα φρέσκα προϊόντα της. Το βράδυ αφού κάνετε τον ρομαντικό περίπατο σας στα γραφικά σοκάκια και το λιμάνι, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας με θέα το Ιόνιο πέλαγος.

Να σημειωθεί πως από την Πύλο κατάγεται ο ολυμπιονίκης Κωστής Τσικλητήρας, όπου η οικία του υπάρχει ακόμη, ανακαινισμένη, δίπλα στο δημαρχείο της πόλης στο λιμάνι και σας περιμένει να την επισκεφθείτε.

Στο διατηρητέο Παλιό Γυμνάσιο, φιλοξενείται το Ινστιτούτο Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Στο αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου, στεγάζονται ευρήματα που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή έως τα ρωμαϊκά χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν αρχόντισσα της Μεσσηνίας.

Η Πύλος με το λαμπερό παρελθόν και το μαγευτικό μέλλον σας περιμένει να την ανακαλύψετε και σίγουρα θα την αγαπήσετε.

Συντάκτης: Δημοσιογράφος-ρεπόρτερ Αστυνομικού/κοινωνικού ρεπορτάζ.
Πηγή: https://agropublic.gr/
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: