Τα Emoji είναι πάντα μια λύση για το άτομο που δεν είναι σε θέση να εκφράσει τα συναισθήματά του μέσω των συνήθων λέξεων, βοηθούν σαφώς και αρμονικά την απαραίτητη κατάσταση, εκφράζουν τη συναισθηματική αντίδραση και να ανακουφίσει την έλλειψη αποθέματος λεξιλογίου. Πολλές φορές όμως, έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να μην μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε το emoji που μας στέλνει κάποιος. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακάτω θα βρεις την σημασία του κάθε ένα από αυτά.

 

     1.  Face with tears of joy  😂     

    Σύμφωνα με το EmojiTracker, είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο emoji στο Twitter. Το συγκεκριμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος έκφρασης έντονης χαράς ή αμηχανίας.

 

      2.  Red Heart ❤                                                                                                                          

    Το αγαπημένο μας emoji ! Όταν στο στέλνει κάποιος που σου αρέσει ενώ μιλάτε στο chat, είναι μια μεγάλη ένδειξη πως του αρέσεις και θέλει να γνωριστείτε όσο καλύτερα γίνεται! Αν πάλι είστε μαζί, δείχνει το προφανές: Σε θέλει, προσπαθεί να σου δείξει το ενδιαφέρον του και αφού δεν μπορεί να σε φιλήσει (γιατί είστε μακριά), σου στέλνει μια καρδιά…

 

       3.   Τhumb  👍   

      Θα συμφωνήσεις μαζί μας ότι είναι το πιο ενοχλητικό emoji. Αν στο στείλει κάποιος που σου αρέσει αλλά δεν έχετε βγει, τότε έχει εκνευριστεί μαζί σου και προκειμένου να τσακωθεί, προτιμά να στο δείξει με το thumb. Από την άλλη, αν έχετε σχέση, το thumb μονάχα ένα πράγμα σημαίνει: σταμάτα επιτέλους να μιλάς.

 

       4.  Unamused Face Emoji   😒   

  Χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι αυτό που είπες ή σου είπε κάποιος ήταν ενοχλητικό. Επίσης χρησιμοποιείται συνήθως όταν απαντάς σε κάποιον που σε κοροϊδεύει και πιστεύεις ότι δεν είναι καθόλου αστείο.

 

       5.  Smiling Face With Heart-shaped Eyes 😍

Αυτό το emoji είναι τέταρτο στις λίστες της Apple και του EmojiTracker.  Συνήθως χρησιμοποιείται όταν απλά σου αρέσει αυτό που βλέπεις ή πιο απλά μπορείς να το στείλεις σε ανθρώπους που αγαπάς.

 

      6.  Πορτοκαλί καρδιά 🧡

Αυτή είναι η “κόκκινη καρδιά του δειλού”, δηλαδή είναι το emoji που θα στείλει αυτός που δεν τολμά να πατήσει την κόκκινη για να μη φανεί ευάλωτος και ερωτευμένος. Γενικά δείχνει περίεργη ψυχοσύνθεση να στείλει κάποιος πορτοκαλί καρδιά καθώς δεν είναι ένα χρώμα που φημίζεται για τη ρομαντική του διάθεση.

 

       7.  Κίτρινη καρδιά 💛                                                                                                       

  Πρόκειται για μια ευγενική ενέργεια. Την κίτρινη καρδούλα τη στέλνουμε κυρίως σε φιλικές συζητήσεις, όταν μιλάμε με τους κολλητούς, τα αδέρφια ή τους συγγενείς μας. Σπάνια στέλνουμε κίτρινη καρδιά σε κάποιον που μας αρέσει.

 

      8.  Μαύρη καρδιά 🖤                                   

    Συμβολίζει το βαθύ έρωτα. Είναι σα να βγάζει κάποιος την καρδιά του στ’ αλήθεια και να την αφήνει στα πόδια σου. Η πρώτη μαύρη καρδιά που θα λάβεις σημαίνει ότι μόλις κάποιος σε καψουρεύτηκε πολύ, η πρώτη μαύρη καρδιά που θα στείλεις σημαίνει ότι καλωσόρισες στον κόσμο της, δύσκολα υπάρχει γυρισμός πλέον. Eπίσης σημαίνει “συγγνώμη”.

 

Πηγές: marieclaire.gr, korikis.com .

Νεφέλη Λαπουρίδου

Γεια!! Είμαι η Νεφέλη και μαζί στο pretty dose θα ασχοληθούμε με θέματα που αναφέρονται στον πολιτισμό και στην κουλτούρα. Στο pretty dose μπορείς να βρεις άρθρα για οποιαδήποτε θέματα που ελπίζουμε να σε ενδιαφέρουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency