Ανοίγεις το νεσεσέρ και βγαίνει από ‘κει μέσα μια λαό θάλασσα καλλυντικών!Δεκάδες αρχαία μολύβια, μάσκαρα που έχει αρχίσει για τα καλά να ξεραίνεται, κάποια πεταμένα ρουζ-που μεταξύ μας θα χρησίμευαν μόνο για ένα αποκριάτικο μακιγιάζ- ή εκείνα τα κραγιόν που σου χάρισε η θεία σου πρόπερσι στα γενέθλια σου. Δεν λέω για εμάς τις γυναίκες είναι ένα ωραίο συναίσθημα να έχουμε πολλά καλλυντικα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και πως αν τα χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό, δεν θα βγαίνει ωραίο το μακιγιάζ, και επίσης θα μας δημιουργήσουν ερεθισμούς και θα αποδυναμώσουν το δέρμα μας. Ας δούμε λοιπόν να δούμε πόσο “χρόνο ζωής” έχουν τα καλλυντικα μας!

1. Make up:12 μήνες

Σου είναι απαραίτητο όπως και σε όλες μας αφού μπορείς να καλύψεις κάθε ατέλεια με αυτό. Η διάρκεια ζωής του όμως δεν ξεπερνά τον ένα χρόνο. Μετά από αυτό το διάστημα πρέπει να ελέγχεις την υφή και το άρωμα του make up σου κι αν είναι μυρίζει διαφορετικά και μοιάζει αλλοιωμένο, ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς αφού είναι πολύ πιθανό να έχουν συσσωρευτεί βακτήρια μέσα.

2. Μάσκαρα:6-12 μήνες

Η αγαπημένη μας μάσκαρα που δίνει ένταση στο βλέμμα και με μια μικρή ποσότητα, δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο λόγος, αφού το βουρτσάκι της μπαίνει και βγαίνει διαρκώς από το δοχείο, “φυλακίζεται ο μολυσμένος αέρας μέσα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεραίνεται πιο γρήγορα η σύνθεση.

3. Κραγιόν:18 μήνες-2 χρόνια

Στην περίπτωση των κραγιόν, ενδέχεται να κρατάνε λίγο παραπάνω παρόλα αυτά είναι καλύτερο να τα ανανεώσεις μετά από αυτό το διάστημα αφού θα παρατηρήσεις άλλωστε ότι η μυρωδιά τους γίνεται δυσάρεστη και η υφή αλλάζει.

4. Κονσίλερ:12-18 μήνες

Ένα κονσίλερ με πινέλο ή σφουγγαράκι θα διαρκέσει λιγότερο από ένα που είναι σε μορφή στικ ή σωληνάριο. Γενικά όμως το διάστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο καλλυντικό είναι 12-18 μήνες.

5. Σκιές ματιών:2,5-3 χρόνια

Ένα καλλυντικό που επειδή δεν το χρησιμοποιούμε καθε μέρα και μένει, το κρατάμε περισσότερο από όσο πρέπει. Μόλις παρατηρήσεις ότι η υφή του είναι διαφορετική ή έχει αρχίσει να ξεραίνεται, πρέπει να το ανανεώσεις.

6. Eyeliner:9 μήνες-3 χρόνια

Και κλείνω με το πιο δυνατό καλλυντικό για τα μάτια. Το υγρό eyeliner έχει διάρκεια ζωής 9 μήνες, περίπου όσο η μάσκαρα αφού είναι παρόμοιας μορφής καλλυντικα. Τα μολύβια ματιών όμως διαρκούν πολύ περισσότερο, φτάνουν μέχρι τα 3 χρόνια, αφού τα ξυνουμε και με το ξύσιμο φεύγουν τα βακτήρια. Μπορείς λοιπόν αντί να ανανεώσεις το eyeliner, να προτιμήσεις τα μολύβια ματιών.

Ώρα λοιπόν για ένα ξεκαθάρισμα του νεσεσέρ!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: