Το 2020 φεύγει και η ανάγκη για ένα σπίτι πιο λειτουργικό είναι πλέον γεγονός. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να κάνουμε τον χώρο μας άνετο και φυσικά όσο πιο λειτουργικό γίνεται για όλη την οικογένεια.

Οι ώρες που παραμένουμε στο σπίτι πλέον λόγω κορονοϊού είναι πολλές, και αυτό δυσκολεύει σίγουρα την δουλειά μας αλλά και την τηλεκπαίδευση των παιδιών. Οι διαδικασίες αυτές έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, δημιουργώντας νέες συνθήκες και επαναπροσδιορίζοντας τις ανάγκες μας, για τη σωστή λειτουργία του σπιτιού.

Αρκετά είναι τα σπίτια που δεν έχουν προετοιμαστεί για να ανταποκριθούν κατάλληλα με την απαραίτητη ευκολία και ταχύτητα στις απαιτήσεις της COVID-19 εποχής που διανύουμε.

Ένα παράδειγμα των αναζητήσεων των καταναλωτών είναι σίγουρα οι αναζητήσεις στις αντίστοιχες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ας αφήσουμε τα νούμερα να μιλήσουν από μόνα τους, όταν η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα πώλησης ειδών χειροτεχνίας ( Etsy) μιλάει για αύξηση 134% στις αναζητήσεις των χρηστών για ένα συγκεκριμένο design item, αυτό σημαίνει πως βρίσκουν κα΄τι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον και φυσικά επιθυμούν να το αποκτήσουν.

Τη φετινή χρονιά που σε λίγες εβδομάδες θα αποχαιρετήσουμε τα Room dividers τα ”διαχωριστικά δωματίων” δηλαδή έχουν εκτοξευτεί όσον αφορά στις πωλήσεις, αντίστοιχα και στη ζήτησή τους.

Τα διαχωριστικά δωματίων έχουν την ικανότητα να μας δημιουργούν νέες διαστάσεις στον χώρο: ουσιαστικά χωρίζουν ένα δωμάτιο σε μικρότερα χωρίς να χρειάζεται τοίχος. Ο σχεδιασμός τους σήμερα εντυπωσιάζει, καθώς οι μορφές τους μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και να κάνουν ένα δωμάτιο απίστευτα λειτουργικό.

Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μικρό χώρο εργασίας στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα, ή έναν χώρο για φαγητό σε ένα σημείο του σπιτιού. Μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ιδέες αυτές για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό design στον χώρο σας.

 

 

Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency