Η καραντίνα συνεχίζεται εμείς όμως δεν πάυουμε να είμαστε γυναίκες και να θέλουμε να είμαστε όμορφες και περιποιημένες. Τα μαλλιά μας είναι το πιο γυναικείο στοιχείο μας και όλες επιθυμούμε να είναι υγιή. Γι’ αυτό μπορούμε ακόμα και στο σπίτι να  τα φροντίσουμε. Ας δούμε λοιπόν πως να πετύχουμε ένα σωστό κούρεμα χωρίς να πάμε στο κομμωτήριο.

 1. Εφοδιάσου με τα απαραίτητα σύνεργα

Για να πετύχεις ένα σωστό κούρεμα στο σπίτι χωρίς τον επαγγελματία κομμωτή θα πρέπει να διαθέτεις τα σύνεργα που θα είχε κι εκείνος. Χρειάζεσαι λοιπόν ένα ψαλίδι κομμωτικής, ένα κλιπ μαλλιών και μια χτένα που θα ξεμπλέκει εύκολα.

 2. Χτένισε πολύ καλά τα μαλλιά σου

Πριν ξεκινήσεις πρέπει να χτενίσεις  αρκετές φορές τα μαλλιά σου μέχρι να γίνουν ίσια και λεία. Το καλύτερο είναι να τα βρέξεις κι όχι να τα ισιώσεις για να είναι νωπά ούτως ώστε να βγει καλύτερο το αποτέλεσμα.

 3. Κάνε χωρίστρα στη μέση και χώρισε τα μαλλιά σε δύο πλευρές

Η χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού θα σε βοηθήσει να έχεις τον έλεγχο του κοψίματος. Επίσης πρέπει να βάλεις τα μισά μαλλιά από τη μια πλευρά και τα άλλα μισά από την άλλη για να μην μπερδεύεσαι.

 4. Τέντωσε τα μαλλιά από τη μια πλευρά και ξεκινά το κόψιμο

Κράτα τα όσο πιο τεντωμένα γίνεται για να είναι ίσια και κόψε τα στο μήκος που επιθυμείς. Μην βιαστείς να τα κόψεις κι αφού το κάνεις χτένισε τα και παρατήρησε αν περισσεύουν τρίχες ή αν κάποια τα έκοψες λιγότερο.

 5. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά

Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και, στην άλλη πλευρά, κόψε τα χτένισε τα δες αν περισσεύουν υπολείμματα και σύγκρινε τα με της άλλης πλευράς αν είναι ίδια φέρνοντας τις άκρες των μαλλιών σου κοντά.

 *Και μια μικρή αλλαγή σε αυτή την περίοδο είναι σημαντική για την ψυχολογία μας. Οφείλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας ακόμα κι αν μας βλέπει μόνο το σπίτι μας ή οι 2-3 άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε. Φροντίζοντας την εξωτερική μας εμφάνιση θα είμαστε καλύτερα ψυχολογικά. Κι αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο.

 Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency