Νιώθετε συχνά να σας καταβάλλουν αρνητικές σκέψεις;
Αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι και πως οι δυνάμεις σας… σας εγκαταλείπουν; Επικοινωνείτε με άτομα πιστεύοντας όλο και περισσότερο ότι σκέφτονται αρνητικά για εσάς; Προσπαθείτε να πιαστείτε από μια “ηλιαχτίδα ήλιου” γιατί πιστεύετε ακράδαντα ότι θα καλυτερέψει η άσκοπη ζωή σας::: Αν ψάχνετε την ηλιαχτίδα είστε στον σωστό δρόμο με τη διαφορά ότι η ηλιαχτίδα είστε εσείς! Αν εκπέμψεις φως, βλέπεις φως!

Δώστε στον εαυτό σας ένα «φυσικό αντικαταθλιπτικό» που βοηθάει να απωθήσετε τις αρνητικές σκέψεις και να μην εστιάζετε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντάτε στην καθημερινότητα. Το «φυσικό αντικαταθλιπτικό» είναι η θετική σκέψη και όπως όταν παίρνουμε κάποια αγωγή για ένα πρόβλημα υγείας έτσι και τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βήματα για να θεραπευτεί το μυαλό μας από αυτές τις άσχημες εικόνες που δεν είναι τίποτα παραπάνω από παραμόρφωση μίας κατάστασης ή αποτέλεσμα παράλογου τρόπου αντίληψης των πραγμάτων.

Δεν αρκεί να βάζουμε στόχους.Πρέπει να ξέρουμε και πώς θα τους πετύχουμε!Εκπαιδευτείτε στο να είστε χαρούμενοι!!!
Όχι άλλο λάδι στην φωτιά…
Αποφύγετε ένα τραγούδι, μέρος, άτομο ή μία παρέα που σας βάζει στη διαδικασία να σκέφτεστε αρνητικά για το εαυτό σας ή όλους τους λάθους χειρισμούς που κάνατε στο παρελθόν.

Όχι στους εισβολείς….
Σας καταβάλλει αρνητισμός; Σκεφτείτε κάτι πολύ θετικό και εξουδετερώσετε τον! Όταν σκεφτόμαστε θετικά, τότε προκαλούμε θετικά γεγονότα. Σκεφτείτε σε αυτό το σημείο ότι λειτουργεί και το στοιχείο της αυθυποβολής, οπότε αν πιστεύουμε κατά βάθος ότι όλα θα πάνε καλά, τότε σίγουρα κάτι καλό θα συμβεί!

Όχι στη ρουτίνα…
“Ο συνάδελφος στο γραφείο μου είπε…”, “συνάντησα την γειτόνισσα…”, “η ταμίας με κοίταξε στραβά…”! Μην ασχολείστε με μικροπράγματα φορτώνοντας τον ψυχισμό σας με αρνητισμό. Για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τον εαυτό μας. Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που τον βλέπουμε, να τον προστατεύσουμε και να του επιτρέψουμε να χαρεί και να νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα έχει.
Αν δεν αγαπήσουμε σωστά και ισορροπημένα εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, τότε ποιος θα το κάνει για μας;

Εμπρός ολοταχώς…
Ανασυγκροτήστε τις σκέψεις σας, επιβραβεύστε τον εαυτό σας θετικά για αυτά που σας έχει χαρίσει μέχρι τώρα, κάνετε έναν ειλικρινή εσωτερικό διάλογο για λάθη και εγωισμούς που σας παρέσυραν και αρνητικά συναισθήματα που σας περικύκλωσαν και έκαναν καταστάσεις να φαίνονται δυσβάστακτες. Τώρα ξέρετε τι δεν πρέπει να ξανακάνετε!

Την ώρα του αρνητισμού…
• Σκέψου κάτι θετικό που συμβαίνει στη ζωή σου.
• Σκέψου κάτι αστείο και γέλα δυνατά, όπως την τελευταία τούμπα ή την ατάκα κάποιου ηθοποιού.
• Απασχόλησε το μυαλό σου με κάτι άλλο, φτιάξε τον αγαπημένο σου καφέ και συμμάζεψε την ντουλάπα ή πήγαινε για περπάτημα.
• Κατέγραψε χωρίς σταματημό τις αιτίες που χαλούν την ηρεμία σου και σε κάνουν να σκέφτεσαι αρνητικά.
• Φρόντισε τον εαυτό σου σωστά, χρειαζόμαστε τουλάχιστον εφτά ώρες ύπνο και να εντάξουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι οι ξηροί καρποί που μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αγχολυτικά.

Πειραματήσου!
Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε. Βυθιστείτε σε σκέψεις. Θεωρήστε ότι είστε στο ιδανικό μέρος για εσάς! Χαλαρώστε και αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο να ταξιδέψει αποβάλλοντας κάθε αρνητισμό και άγχος! Κρατήστε μόνο ό, τι σας κάνει χαρούμενους. Θα δείτε πως μέρα με τη μέρα θα είστε όλο και πιο θετικοί, αντιμετωπίζοντας τόσο τις καταστάσεις στη ζωή σας όσο και τους γύρω σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!Φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια προσθέστε ανάλογα με τις προτιμήσεις και την προσωπικότητά σας δραστηριότητες που θα αποτελέσουν αρωγό σε όλο αυτό τον αγώνα!
Εξάλλου, να θυμάσαι πως αν εκπέμψεις φως…. βλέπεις φως!

Συντάκτης: Ευαγγελία Μαργαρίτη, Life coach
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: