Αναμφίβολα όλες αγαπάμε την αδιάβροχη μάσκαρα αφού φροντίζει να είναι το βλέμμα μας σαγηνευτικό, ενώ δεν έχουμε το άγχος ότι μπορεί να μουτζουρωθούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Από την άλλη όμως έχει την εξής δυσκολία: αφαιρείται δύσκολα κι όταν καταφέρνουμε να την βγάλουμε έχουμε ταλαιπωρήσει τα μάτια και τις βλεφαρίδες μας τριβοντας τα συνέχεια. Στο σημερινό άρθρο, λοιπόν, θα σου προτείνω τους πιο φυσικούς τρόπους για να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να ερεθίσεις τα μάτια και τις βλεφαρίδες σου!

1. Έλαιο jojoba

Ξεκινά να φτιάξεις το δικό σου φυσικό ντεμακιγιάζ αναμειγνύοντας ίσες ποσότητες νερού και έλαιο jojoba. Μετέφερε το μείγμα σε ένα δοχείο και πριν το χρησιμοποιήσεις, κούνησε το καλά για να αναμιχθούν σωστά τα υλικά. Στη συνέχεια πότισε το μείγμα πάνω σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ, τοποθέτησε τους δίσκους στα μάτια σου για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα αφαίρεσε τη μάσκαρα εύκολα και ανώδυνα.

2. Ζεστό νερό

Πάνω σε ένα πανάκι, ρίξε λίγο ζεστό νερό-όχι όμως καυτό, να είναι σε θερμοκρασία που αντέχεται- και τοποθέτησε το στην περιοχή των ματιών. Επειδή η μάσκαρα βασίζεται σε συστατικά που λιώνουν, όπως το κερί, αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει να μαλακώσει. Επομένως όταν θα χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό ντεμακιγιάζ στη συνέχεια, η αδιάβροχη μάσκαρα θα αφαιρεθεί πολύ πιο εύκολα.

3. Λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

Οποιοδήποτε από αυτά τα τρία φυσικά συστατικά κι αν χρησιμοποιήσεις, όλα πετυχαίνουν το ίδιο αποτέλεσμα: διασπούν τη σύσταση της αδιάβροχης μάσκαρας κι έτσι η αφαίρεση της ειναι πιο απλή υπόθεση. Αφαίρεσε λοιπόν την αδιάβροχη μάσκαρα από τα μάτια σου όπως θα έκανες και με το καθαριστικό ντεμακιγιάζ σου. Πότισε δύο ροδέλες ή κομμάτια βαμβάκι με κάποιο από αυτά τα συστατικά, και ξεκινά την αφαίρεση της μάσκαρας με απαλές κινήσεις προς μια κατεύθυνση, κι όχι τριβοντας με το βαμβάκι επίμονα τις βλεφαρίδες σου πάνω κάτω.

  Έτσι λοιπόν θα μπορείς οπότε θέλεις να φοράς την αγαπημένη σου αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να σε προβληματίζει η αφαίρεση της, ενώ οι βλεφαρίδες και τα μάτια σου δεν θα ερεθίζονται.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency