Η χώρα μας έχει τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου (δεν το λέμε μόνο εμείς). Χάρη στις γαλάζιες σημαίες που πολλές έχουν κερδίσει, κάθε χρόνο προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες και μας προσφέρουν ευεργετικές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και ελευθερίας, τις οποίες στερούμαστε τον υπόλοιπο χρόνο. Βουτιές, παιχνίδια, ηλιοθεραπεία, απόλαυση των αγαπημένων μας ροφημάτων, όλα τα κάνουμε στην αμμουδιά. Πόσο αθώες είναι όμως αυτές οι δραστηριότητες για το περιβάλλον;

Τα τελευταία χρόνια σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ή διαβάσει άρθρα για την υπευθυνότητα όλων μας απέναντι στο περιβάλλον. Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και φτάνει στα όρια το. Οι ειδικοί τονίζουν διαρκώς, πως μόνο εάν αλλάξουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ολοένα και περισσότερο οι εταιρίες στον τομέα της κοσμητολογίας, ακολουθώντας την εξέλιξη των καιρών και τα νέα δεδομένα της εποχής. Γεμάτες νεωτερισμούς και πρωτοπορία, δημιουργούν τις συνθήκες για κάτι διαφορετικό, με στόχο να ωθήσουν καθένα από μας σε νέους, υγιείς τρόπους φροντίδας τόσο του εαυτού μας όσο και του περιβάλλοντος.

Παράδειγμα αποτελεί η αγαπημένη μου αντηλιακή σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm, την υψηλή τεχνογνωσία των προϊόντων της οποίας πιστοποιούν Πρωτόκολλα μελέτης σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Διαπιστευμένα Αναλυτικά Εργαστήρια. Η εταιρεία εφηύρε την πρωτοποριακή φόρμουλα, πατενταρισμένης τεχνολογίας, Second Skin και εκπόνησε έρευνες που πιστοποιούν πως τα προϊόντα Velvet πέρα από αποτελεσματική ασφαλή ηλιοπροστασία σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα αντηλιακά φίλτρα της σειράς δεν διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας  και δεν εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματος*, καθώς επίσης δεν ανιχνεύονται στο θαλασσινό νερό**.

Οι ειδικοί έχουν επίσης αποδείξει, πως ένα αντηλιακό με sustainable και καινοτόμα σύνθεση, η οποία προστατεύει παρατεταμένα τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον, μπορεί ταυτόχρονα να διατηρεί την ποιοτική του υπεροχή αλλά και τα στοιχεία που κάνουν τη χρήση με αυτό απολαυστική. Όπως η διάφανη, βελούδινη υφή των προϊόντων της αποκλειστικής σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm, που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, ενώ έχει ελαφριά, μη λιπαρή σύνθεση και προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, που όλοι αναζητούμε το καλοκαίρι.

Είναι γεγονός, πως καθένας ξεχωριστά, οφείλει να προχωρά καθημερινά σε συνειδητές επιλογές, προς την επίτευξη και τη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας μεταξύ της ποιότητας ζωής και της ποιότητας του περιβάλλοντος.

**Μελέτη και αξιολόγηση διαπερατότητας UV-φίλτρων αντηλιακών Velvet Second Skin Technology SPF50+ & Color Velvet Second Skin Technology SPF50+ (FREZYDERM) από ανθρώπινο δέρμα

** Μελέτη προσδιορισμού περιβαλλοντικού αποτυπώματος- Προσδιορισμός αντηλιακών φίλτρων των αντηλιακών Velvet Second Skin Technology SPF50+ & Color Velvet Second Skin Technology SPF50+ (FREZYDERM) στο θαλασσινό νερό

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: