Ομορφιά.. Ποιος πραγματικά μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη; Ποια χαρακτηριστικά σε κάνουν “όμορφη”; Υπάρχουν άραγε αντικειμενικά κριτήρια που ορίζουν την εξωτερική εμφάνιση;

Κάτι που θεωρείται περίεργο ή μη συμβατό στην εξωτερική εμφάνιση, όπως τα στραβά δόντια, παραδείγματος χάρη, σε άλλες χώρες θεωρείτε ελκυστικό και ιδανικό. Αντιλήψεις σχετικά με την ομορφιά και τους διάφορους τύπους σώματος, όχι μόνο διαφέρουν από εποχή σε εποχή, αλλά και από χώρα σε χώρα.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες που το χαμόγελο συνδέεται με την ομορφιά, οι νέες κοπέλες καταφεύγουν σε οδοντιατρικές κλινικές, όχι για να ισιώσουν τα δόντια τους αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Να τα κάνουν στραβά και άνισα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται yaeba.

Γαλλία

Η αληθινή ομορφιά αντανακλάται στο δέρμα μιας γυναίκας και όχι με κάτι επιπρόσθετο όπως το μακιγιάζ. Αυτός είναι ο λόγος που οι Γαλλίδες αντί για μακιγιάζ και αρώματα προτιμούν κρέμες για να διατηρήσουν το δέρμα τους αψεγάδιαστο.

Σαουδική Αραβία

«Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής», αυτή η φράση είναι εκείνη που ταιριάζει για τους Σαουδάραβες. Λόγω θρησκείας οι γυναίκες της συγκεκριμένης χώρας, αφού δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτουν σημεία του σώματος, δίνουν μεγάλη έμφαση στην ομορφιά των ματιών. Για να τα κάνουν πιο ελκυστικά χρησιμοποιούν έντονο μακιγιάζ και πολλά προϊόντα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ιράν

Η πλαστική στην μύτη είναι κάτι συνηθισμένο στις μέρες μας. Στο Ιράν συγκεκριμένα, το πρόσωπο είναι από τα λίγα σημεία που δεν καλύπτεται από τη χιτζάμπ, για αυτό και οι γυναίκες επιλέγουν να “φτιάξουν” τη μύτη τους. Είναι τόσο υπερήφανες για αυτό, που φορούν τον επίδεσμο ακόμα κι όταν δεν τον χρειάζονται και φανερώνει ότι έχουν ξοδέψει χρήματα για την βελτίωση της εμφάνισης τους.

Μιανμάρ (Ασία)

Στο Μιανμάρ, ο μακρύς λαιμός υποδεικνύει ομορφιά και πλούτο. Οι γυναίκες φορούν στο λαιμό τους βαριά κολιέ από ορείχαλκο και με αυτό τον τρόπο «τεντώνουν» τον λαιμό τους. Οι γυναίκες ξεκινούν να τα φορούν από την ηλικία των μόλις 4 ετών. Αυτά τα κοσμήματα μπορεί να ζυγίζουν, μάλιστα, πάνω από 10 κιλά!

Ασία

Τεχνητό μαύρισμα και άπειρη έκθεση στον ήλιο για τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερική για να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ένα πιο σκούρο χρώμα, αλλά όχι στην Ασία. Συγκεκριμένα στην νότια Κορέα, το κατάλευκο δέρμα είναι αυτό που θεωρείται ελκυστικό και είναι δείγμα πλούτου, για αυτό και τους ζεστούς μήνες, oι γυναίκες, καλύπτονται με ρούχα και αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο.

Μαυριτανία (Αφρική)

Στην Μαυριτανία οι παχύσαρκες γυναίκες θεωρούνται πιο ελκυστικές από τις αδύνατες και το ιδανικό βάρος φτάνει έως και τα 100 κιλά.

Τατζικιστάν

Στο Τατζικιστάν, της Κεντρικής Ασίας, καλή τύχη θεωρείται το ενωμένο φρύδι. Ναι! καλά διαβάσατε. Αν μια γυναίκα δεν έχει το λεγόμενο «μονόφρυδο» τότε το ζωγραφίζει για να είναι πιο ελκυστική στους άντρες.

Ίσως τελικά τα ψηλά πόδια, η τέλεια οδοντοστοιχία, οι τέλειες αναλογικά καμπύλες…στα κατάλληλα πάντα σημεία ή το τέλεια γυμνασμένο σώμα να είναι μόνο μια εικόνα…μια καλοφτιαγμένη εικόνα “ομορφιάς” που τα social media και η τηλεόραση προωθούν. Ένα ψέμα!

Σοφία Διάκου

Hey pretty people! Είμαι η Σοφία και το πάθος μου είναι η δημοσιογραφία. Παρέα θα "ταξιδέψουμε" στον κόσμο των σχέσεων, της ψυχολογίας, του πολιτισμού και δεν θα λείψουν συνεντεύξεις από ενδιαφέροντα πρόσωπα. Enjoy💜

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency