Πολλές είναι οι φορές που ψάχνουμε να βρούμε μια εναλλακτική πρόταση για το μεσημεριανό μας γεύμα. Υπάρχουν μέρες που δεν θέλουμε καθόλου να καταναλώσουμε κρέας αλλά κι άλλες, που δεν θέλουμε με τίποτα τα φυλλώδη λαχανικά! Τι κάνουμε;
Η απάντηση στην πιο πάνω ερώτηση είναι πάρα πολύ απλή! Φτιάχνουμε κανελόνια με σπανάκι! Ναι, ναι καλά διάβασες. Μπορείς να το φτιάξεις τόσο στα παιδάκια όσο και στους μεγάλους κι όλοι θα λατρέψουν το σπανάκι…Μην ξεχνάς πως είναι μια εξαιρετική πηγή Βιταμίνης Α, C και Κ, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και το βασικότερο όλων είναι πηγή σιδήρου και ασβεστίου επίσης.
Άρα, το σπανάκι είναι πολύ σημαντικό για την υγεία όλων μας. Φτιάξ΄το σε διάφορες παραλλαγές και θα με θυμηθείς, θα το λατρέψεις!
Ας πάμε όμως να σου δώσω την συνταγή για τα κανελόνια με σπανάκι και τυρί.
Για τη γέμιση, θα χρειαστείς:
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
500γρ. κρέμα τυριού
λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
2 κ.σ λάδι
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
1 1/5 πακέτο κανελόνια
500γρ. κονκασέ ή ντοματοπελτέ
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε το σπανάκι, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να βγάλουμε όλη την υγρασία.
- Προσθέτουμε το σπανάκι μέσα σ’ ένα μπολ με την κρέμα τυρί, το κίτρινο τυρί, αλάτι/πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
- Σ’ενα πυρέξ βάζουμε στον πάτο την τομάτα κονκασέ και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε στο πυρέξ με την τομάτα, προσθέτουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και λίγη τομάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Προαιρετικά: Μπορείς στο μείγμα να προσθέσεις και λίγο ελαιόλαδο.
Enjoy!