Ο καφές είναι το αγαπημένο ρόφημα πολλών ανθρώπων. Σύμφωνα με έρευνες οι Έλληνες καταναλωτές καταναλώνουν ημερησίως τουλάχιστον έναν καφέ.

Το δημοφιλές ρόφημα παράγεται από το γνωστό καφεόδενδρο και υπάρχουν αρκετές ποικιλίες και είδη καφέ. Συγκεκριμένα, οι δύο ποικιλίες καφέ είναι η arabica και η robusta.

Η arabica είναι η πιο δημοφιλής και καλλιεργείται στην Αμερική. Περίπου το 80% της παραγωγής καφέ είναι arabica. Θεωρείται ως η ανώτερη ποιότητα του καφέ.

Από την άλλη η robusta, έχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης και παράγεται μια μικρή ποσότητα σε θερμά και υγρά κλίματα. Έχει μια σκληρή γεύση και είναι αρεστή από το καταναλωτικό κοινό.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά χαρακτηριστικά ενός καλού καφέ, ιδανικά για τους coffee lovers.

1. Άρωμα

Το άρωμα καθορίζει την ποιότητα του καφέ.  Ένα έντονο άρωμα που μπορεί να θυμίζει καραμέλα, σοκολάτα, φρούτα, εσπεριδοειδή, ψημένα μπισκότα κ.ά. ορίζει τον ποιοτικό καφέ.  Τα αρώματα έχουν συνήθως ανατολίτικο αέρα.

2. Γεύση

Η γεύση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Ένας καλός καφές έχει την πικρή και την γλυκιά γεύση σε μια ισορροπία. Αν γευθείς εσπεριδοειδή, πικρή σοκολάτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς κ.ά. τότε πίνεις έναν ποιοτικό καφέ.

3. Οξύτητα

Η οξύτητα πρέπει να βρίσκεται σε μια ισορροπία με την γεύση του καφέ. Δηλώνει το πόσο φρέσκος είναι ο καφές χωρίς αυτό να σημαίνει ξινή γεύση. Η ξινή γεύση προέρχεται από λάθος καρβούδισμα του καφέ ή κακή ωρίμανση του καρπού.

4. Σώμα & Ισορροπία

Το σώμα του καφέ περιλαμβάνει την όλη γεύση που περιμένεις να γευθείς. Όσο πιο πυκνό και λιπαρό είναι το σώμα του καφέ τόσο πιο ποιοτικό ρόφημα πίνεις. Επίσης η υφή του πρέπει να είναι σαν την υφή του σιροπιού.

Αυτά ήταν από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός καλού καφέ.  Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις ποικιλίες καφέ και τα χαρακτηριστικά τους εδώ.

Πηγή: brewels.com

Συντάκτης: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: