Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που ζουν ανάμεσα μας και που μοιάζουν να είναι πάντα… τέλειες. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ. Είναι αυτές οι γυναίκες που όσο φορτωμένο πρόγραμμα κι αν έχουν, διατηρούνται πάντα σε φόρμα και φαίνεται να έχουν βρει τις ισορροπίες σε ότι κάνουν. Μπορεί να σου μοιάζει απίστευτο αλλά ούτε τέλειες είναι ούτε κάνουν κάτι που δεν μπορείς να φανταστείς. Αντίθετα, έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους μερικές απλές αλλά πολύ σημαντικές συνήθειες που τις κρατούν σε φόρμα. Πάμε να τις δούμε;

1. Δεν αρκούνται στη γυμναστική για να ασχοληθούν με το σώμα τους

Οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα δεν περιορίζονται σε 1 ώρα άσκηση την μέρα, αλλά η καθημερινότητα τους είναι διαρκώς μέσα στην κίνηση. Ακόμα κι αν δεν τους το επιτρέπει κάποια μέρα να αθληθούν, φροντίζουν να κινούνται γιατί αυτό τους είναι τρόπος ζωής. Για παράδειγμα μπορεί να προτιμήσουν να φύγουν από τη δουλειά χωρίς το αυτοκίνητο αλλά περπατώντας έως το σπίτι ή ακόμα και στην εργασία τους συνηθίζουν να στέκονται για κάποια ώρα όρθιες ακόμα κι αν δεν απαιτήται.

2. Όταν το σώμα τους “μιλάει” το ακούνε

Ποτέ δεν θα δεις μια γυναίκα που βρίσκεται σε φόρμα να το παρακάνει, είτε με εξαντλητικές δίαιτες είτε με πολύωρη προπόνηση. Κι αυτό γιατί έχουν μάθει να ακούν το σώμα τους, ξέρουν ποιες τροφές χρειάζεται, πότε τις χρειάζεται κι όταν είναι η ώρα να του χαρίσουν μια στιγμή απόλαυσης, θα το κάνουν. Όταν αγαπάμε το σώμα μας και το φροντίζουμε μας το επιστρέφει.

3. Κάνουν την γυμναστική διασκέδαση

Το μυστικό των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα, είναι ότι έχουν βρει το θετικό στοιχείο στη γυμναστική. Μπορεί εμείς όταν τις βλέπουμε να θεωρούμε ότι είναι μια ξεχωριστή κατηγορία που τους αρέσει να κάνουν συνέχεια τζοκινγκ, ωστόσο; υτο δεν αληθεύει. Είναι κι αυτές γυναίκες σαν εμάς και δεν είναι το καλύτερο τους να γυμνάζονται πάντα, έχουν βρει όμως την διασκέδαση μέσα σε αυτό. Μπορεί ας πούμε να πηγαίνουν για τρέξιμο ή να κάνουν πιλάτες ακούγοντας μουσική, ή να αθλούνται σκεπτόμενες να αποβάλλουν την συναισθηματική τους φόρτιση.

4. Ξεκούραση

Όπως είπαμε οι γυναίκες που βρίσκονται σε φόρμα έχουν μάθει να ακούν το σώμα τους. Κι όταν το σώμα ζητάει ξεκούραση το ακούνε όσο δραστήριες κι αν είναι. Το να διατηρείσαι σε φόρμα δεν σημαίνει μόνο άσκηση αλλά και σωστή ξεκούραση. Δεν πρέπει να εξαντλουμε τον εαυτό μας, οφείλουμε να κοιμόμαστε τις ώρες που πρέπει, να αφήνουμε το μυαλό και τους μυς να αναπαυθούν. Η σημασία του σωστού ύπνου και της ξεκούρασης είναι μεγάλη.

5. Δεν κάνουν ακρότητες με τη διατροφή τους

Το φαγητό δεν είναι εχθρός όταν δεν το παρακάνουμε, αντίθετα είναι ζωή και ενέργεια. Πολλοι άνθρωποι όμως πιστεύουν ότι για να είναι σε φόρμα πρέπει να τρώνε ελάχιστα ή όταν γυμνάζονται μπορούν να τρώνε όσο θέλουνε. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που επιθυμούμε: να βρισκόμαστε σε φόρμα. Οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα δεν κάνουν ακρότητες, ούτε να νιώθουν στερημένες με άδειο στομάχι, ούτε να φουσκώνουν και να πρήζονται από το φαγητό. Είναι ισσοροπημένες κι όχι τέλειες!

Ακολούθησε το παράδειγμα τους λοιπόν!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency