πισια
Wellness Διατροφή

Πισία: το ιδανικό πρωινό

Μοιραστέιτε το!

Καλό μήνα αγαπημένοι μου. Διανύουμε τις πρώτες μέρες του δεύτερου μήνα του φθινοπώρου, του Οκτώβρη. Και μπορεί το Σαββατοκύριακο να απολαύσαμε τις τελευταίες (ίσως) βουτιές στη θάλασσα, η νέα εβδομάδα μας έδωσε απλόχερα όλη τη χάρη Οκτώβρη με τα κρύα και τα πρωτοβρόχια του. Για αυτές τις κρύες μέρες και νύχτες λοιπόν έχω να σου προτείνω μια ποντιακή συνταγή, πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ χορταστική! Πρόκειται για ένα αλμυρό πιάτο, τα γνωστά ποντιακά “πισία“.

Για τη ζύμη θα χρειαστείς :

  • 1 φάκελο μαγιά
  • 1 ποτήρι νερό
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Μπορείς να τα γεμίσεις με τυρί ή με πατάτα.

Για τη γέμιση τυριού :

  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • πιπέρι

Για τη γέμιση πατάτας :

  • 4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε λεπτά κομμάτια
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Περνάμε λοιπόν στην εκτέλεση. Αρχικά πρέπει να ζυμώσουμε πολύ καλά όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια. Η ζύμη θα χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει. Την αφήνουμε λοιπόν σκεπασμένη για αυτό το χρονικό διάστημα. Μόλις είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός αυγού. Κάθε μπαλάκι το πλάθουμε, το ανοίγουμε και έχουμε το φύλλο μας. Με ένα κουτάλι βάζουμε μέσα λίγη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας προκειμένου να απορροφηθούν τα λάδια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα !

Καλή απόλαυση ! Και μην ξεχάσεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου !

Μέχρι την επόμενη φορά σου στέλνω Love Dose.

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *