Ομάδα διασωστών στην Σρι Λάνκα κατάφερε και οδήγησε πίσω στην θάλασσα, πάνω από 100 φάλαινες οι οποίες είχαν εξοκείλει. Τους διασώστες βοήθησαν σε αυτή την πολύ σημαντική επιχείρηση, το πολεμικό ναυτικό, η ακτοφυλακή αλλά και ντόπιοι που έσπευσαν να συνδράμουν.

Οι φάλαινες εξόκειλαν στην παραλία Panadura νότια από την πρωτεύουσα της χώρας, Κολόμπο.

Σύμφωνα με τις αρχές στην ακτή βρέθηκαν έως 120 φάλαινες, ενώ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται τo CNN ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της Σρι Λάνκα.

Δυστυχώς τέσσερις φάλαινες δεν κατάφερνα να σωθούν και οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν έρευνα για την αιτία θανάτου τους.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν, φαίνονται τα θηλαστικά που εξόκειλαν στην παραλία, και οι ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να τα ωθήσουν ξανά πίσω στη θάλασσα.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από περίπου ένα μήνα, όπου περισσότερες από 450 φάλαινες εξόκειλαν στην Τασμανία.

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: